На Львівщину прибуло понад 17 тисяч доз вакцини Pfizer

1807 0
Вакциною Pfizer у Львівській області вже щеплено майже 160 тисяч людей.
Фото: itc.ua

Фото: itc.ua

Сьогодні, 27 серпня, на Львівщину доставили 17 550 доз вакцини Pfizer. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА. Як зазначив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, зараз наша область повністю забезпечена вакцинами.

Читайте також: Як працюватимуть центри вакцинації від Сovid-19 у вихідні та наступного тижня. Графік

«Інфекції, що зростають серед повністю вакцинованих осіб, протікають м’якше і не розвивають ускладнень. Це свідчить про те, що вакцини, генеруючи імунну систему, запобігають найгіршим наслідкам вірусу та його нинішнім варіантам. Маски та інші запобіжні заходи повинні бути частиною функціонального підходу, зосередженого на вакцинації. Робити щеплення чи ні – це особистий вибір кожного, однак цей вибір впливає на багатьох інших людей: наших рідних, колег по роботі та знайомих», – каже він.

Читайте також: У Львові запустили запис на масову вакцинацію від Сovid-19

За його словами, станом на сьогодні, на Львівщині функціонують 172 пункти щеплення та 19 центрів вакцинації. Загалом в області провакцинували 531 230 осіб, з них 159 137 – вакциною Pfizer.

Нагадаємо, цими вихідними та упродовж наступного тижня у Львові щеплення від коронавірусу можна отримати вакцинами Moderna, CoronaVac і AstraZeneca. Щоправда, Moderna розрахована лише для другої дози, а ось двома іншими вакцинами можна щепитися і для першої, і для другої дози.

Для довідки

Pfizer є мРНК-вакциною, яку розробила німецька біотехнологічна компанія «BioNTech» спільно з американським фармакологічним концерном «Pfizer».

Вакцину Pfizer внесено до списку вакцин для екстреного використання ВООЗ. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 21 день

Нагадаємо, цими вихідними та упродовж наступного тижня у Львові щеплення від коронавірусу можна отримати вакцинами Moderna, CoronaVac і AstraZeneca. Щоправда, Moderna розрахована лише для другої дози, а ось двома іншими вакцинами можна щепитися і для першої, і для другої дози. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Декларація з сімейним лікарем не є обов'язковою умовою для вакцинації проти Covid-19. Пацієнти можуть самостійно звертатися за тим, аби отримати вакцину. Відсутність сімейного лікаря не може стати підставою для того, аби комусь відмовили у щепленні. Під час вакцинації пацієнту слід мати з собою документи, що посвідчують особу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!