На Львівщину прибуло понад 30 тисяч доз вакцини Pfizer

1443 0
Вакциною Pfizer у Львівській області щеплено вже більше 177 тисяч людей.

Сьогодні, 3 вересня, у Львівську область доставили 31 590 тисяч доз вакцини Pfizer, повідомляє Львівська обласна державна адміністрація.

Читайте також: На Львівщині зростає кількість підтверджених хворих на Covid-19

«Зі збільшенням кількості госпіталізацій все більше мешканців області вирішують зробити щеплення. У міру зростання вакцинації у нашому суспільстві ми будемо краще захищені. Це розумна стратегія створення безпечного середовища», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Зараз на Львівщині функціонують 172 пункти щеплення та 18 центрів вакцинації. Загалом в області провакцинували 582 471 особу, з яких вакциною Pfizer – 177 050 тисяч. Окрім того, цієї вакциною у Мінохорони здоров’я рекомендують за потреби вакцинувати і дітей.

Нагадаємо,що цього тижня у Львівській міській територіальній громаді працюють 8 центрів вакцинації. Отримати щеплення можна, попередньо записавшись через портал «Helsi». Вакцинують вакциною Moderna, AstraZeneca, CoronaVac та Pfizer.

Довідково

Pfizer є мРНК-вакциною, яку розробила німецька біотехнологічна компанія «BioNTech» спільно з американським фармакологічним концерном «Pfizer».

Вакцину Pfizer внесено до списку вакцин для екстреного використання ВООЗ. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 21 день.

Декларація з сімейним лікарем не є обов'язковою умовою для вакцинації проти Covid-19. Пацієнти можуть самостійно звертатися за тим, аби отримати вакцину. Відсутність сімейного лікаря не може стати підставою для того, аби комусь відмовили у щепленні. Під час вакцинації пацієнту слід мати з собою документи, що посвідчують особу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!