На Львівщину прибуло ще понад 17 тисяч доз вакцини Pfizer

1331 0
Вакциною Pfizer у Львові та області щеплено майже 200 тисяч людей.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

10 вересня Львівщина отримала 17 550 доз вакцини Pfizer (Comirnaty) німецько-американського виробництва, повідомив очільник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис. Він нагадав, що для повної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 21 день. Саме цю вакцину використовують для щеплення дітей.

«Сподіваюсь, що вакцини проти COVID-19 спонукатимуть людей також не відставати від профілактичних щеплень, включаючи вакцини для дітей та дорослих від різних хвороб. Ми знаходимось у великому боргу перед вакцинами, які впродовж багатьох років рятували життя людей. І, відмовляючись робити щеплення, ми збільшуємо цей борг перед своїм здоров'ям. Чи варто робити таку високу ставку?», – прокоментував він.

Читайте також: Вакциновані, що контактували з хворими на Covid-19, можуть не самоізолюватися. Нові стандарти МОЗ

Як працюватимуть центри вакцинації у Львові цими вихідними та де можна отримати щеплення вакциною Pfizer, читайте за посиланням.

Загалом на сьогодні на Львівщині працює 181 пункт щеплення.

Довідково

Pfizer є мРНК-вакциною, яку розробила німецька біотехнологічна компанія «BioNTech» спільно з американським фармакологічним концерном «Pfizer».

Вакцину Pfizer внесено до списку вакцин для екстреного використання ВООЗ. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 21 день.

Нагадаємо, цими вихідними та упродовж наступного тижня у Львові щеплення від коронавірусу можна отримати вакцинами Moderna, CoronaVac і AstraZeneca. Щоправда, Moderna розрахована лише для другої дози, а ось двома іншими вакцинами можна щепитися і для першої, і для другої дози. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Декларація з сімейним лікарем не є обов'язковою умовою для вакцинації проти Covid-19. Пацієнти можуть самостійно звертатися за тим, аби отримати вакцину. Відсутність сімейного лікаря не може стати підставою для того, аби комусь відмовили у щепленні. Під час вакцинації пацієнту слід мати з собою документи, що посвідчують особу.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!