На Львівщину прибув гелікоптер для евакуації хворих і поранених. Відео дня

8258 0
Проєкт стартував саме із Львівської області.
Фото: Арсен Аваков

Фото: Арсен Аваков

Сьогодні, 1 квітня, на Львівщині на постійне чергування заступила бригада авіаційної системи МВС. Про це повідомив міністр Арсен Аваков.

«Як і обіцяли з Міністерством охорони здоров’я, сьогодні на Львівщині у рамках Єдиного аеромедичного простору став на чергування вертоліт ЕС-145 із медичним модулем, який екстрено допомагатиме населенню шести західних областей. До складу входить екіпаж та медична бригада. Далі – Київщина та вся Україна», – заявив Арсен Аваков.

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф оприлюднив відео.

Як розповів Тvoemisto.tv керівник Львівського обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько, гелікоптер Airbus Helicopters H145 евакуйовуватиме пацієнтів з інсультами, інфарктами, важкими травмами після ДТП та іншими критичними станами. Медичний гелікоптер буде обслуговувати не лише Львів та область, а й гірські регіони та обласні центри, як Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Ужгород. 

Базуватиметься гелікоптер поблизу Городка – у селі Черляни. Обслуговувати літальний апарат буде Міністерство внутрішніх справ, а ось за медичну частину – підбір медикаментів та обладнання відповідатиме Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Фото Арсена Авакова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!