На львівській митниці викрили незаконну схему розмитнення автомобілів

914 0
На той час рішення Верховної Ради України про пільгове розмитнення транспортних засобів, що ввозяться в країну, вже не діяло.
Фото: умовне

Фото: умовне

На львівській митниці викрили незаконну схему розмитнення автомобілів. За даними слідства, митники в умовах воєнного стану у період з 1 по 5 липня цього року внесли неправдиві дані до автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор», що дозволило їм незаконно звільнити власників автівок від сплати обов’язкових митних платежів.

Джерело: Львівська обласна прокуратура

На той час рішення Верховної Ради України про пільгове розмитнення транспортних засобів, що ввозяться в країну, вже не діяло – воно втратило чинність 1 липня. Таким чином, дії інспекторів завдали державному бюджету збитків на суму понад 3,3 млн грн.

Читайте також: «Маємо заявок на тисячу осіб щодня». Чому чоловікам стало важче перетнути кордон

«За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури викрито схему незаконного митного оформлення 47 транспортних засобів без сплати обов’язкових митних платежів. Чотирьом інспекторам митного посту «Городок» Львівської митниці повідомлено про підозру за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1, ч. 2 ст. 364 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Наразі вирішують питання про відсторонення підозрюваних від займаних посад та обрання відносно них запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Нагадаємо що Tvoemisto.tv розповідало про ситуацію, яка відбувалася на кордоні з Польщею, де на в’їзд в Україну зупинилися сотні транспортних засобів, водії яких по декілька діб, а то й тиждень чекали на пропуск. Детальніше про це читайте у репортажі з пункту пропуску «Шегині – Медика».

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!