На львівській Ратуші з'явився вказівник кримськотатарською мовою. Фото

1610 1
А на площі Ринок у Львові триває одноденна виставка картин Рустема Емінова.
фото: Христина Процак

фото: Христина Процак

Сьогодні, 18 травня, у Львові відбуваються заходи на вшанування пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Серед іншого, на площі Ринок відкрили тематичну виставку, а на міськраді Львова з'явилась тримовна табличка. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Табличка розташована на фасаді Ратуші біля Центру туристичної інформації.

А на площі Ринок протягом дня можна побачити картини кримськотатарського художника Рустема Емінова з серії «Унутма!» («Не забувай!»), що присвячені депортації кримських татар з історичної Батьківщини у травні 1944 року.

Фото: Христина Процак/Facebook

Також сьогодні Львів долучився до всеукраїнської хвилини мовчання у пам'ять про загиблих під час депортації з Криму. А ввечері львів'ян запрошують на перегляд документального фільма про трагічну історію кримських татар, у якій можна буде почути свідчення тих, хто пережив депортацію.


Читайте також:
19 Травня, 2019 09:37
666 ... вєрной дорогой ідётє , "товарісчі" ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!