На Львівській залізниці машиністи страйкують через зарплату й умови праці

5674 0
Вони вимагають підвищення зарплати та безпечних умов праці.
Фото: Фейсбук Михайла Волинця

Фото: Фейсбук Михайла Волинця

В Україні в деяких депо «Укрзалізниці» машиністи розпочали італійський страйк «робота по інструкції», до якого долучилося Львівське Західне депо. Про це повідомив голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець. 

Читайте також: В грудні Укрзалізниця запустить зі Львова нові маршрути 

У межах страйку машиністи писали рапорти, не приймали локомотиви й писали акти про їх несправності.  Відтак, на Львівській залізниці затримуються декілька поїздів. 

«Керівництво Укрзалізниці відмовляючись від діалогу, плануючи силове протистояння, спровокувало протест залізничників у форматі італійського страйку – «роботи за інструкціями», – зазначив він. 

Михайло Волинець зазначив, що Вільна профспілка залізничників України повідомила про передстрайковий стан ще на початку вересня. 

 

Станом на сьогодні до акції долучилися депо у Кременчузі,  Харків – Сортувальний, Лозова, Київ пасажирський, Козятин, Львів Захід та Київ – Дарниця.

Перш за все, залізничники вимагають спонукати керівництво «Укрзалізниці» забезпечувати підвищення рівня заробітної плати не менше ніж на 25 % щороку, а також здійснювати підвищення заробітної плати шляхом перегляду тарифних ставок і посадових окладів.

Крім того, залізничники просять замінити непрофесійний склад органів управління  й забезпечити працівників безпечними умовами праці. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!