На львівських дорогах боряться з вантажівками: працюватимуть пересувні ваги. Фото

2112 0
Львівська облдержадміністрація спільно зі Львівською облрадою погодили питання закупівлі кількох пересувних габаритно-вагових комплексів для контролю за рухом великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами. Кошти планують передбачити в обласному бюджеті вже цьогоріч. Про це повідомила заступник голови ОДА Ірина Гримак.
фото: tsn.ua, fakty.ictv.ua, infolviv.eu

фото: tsn.ua, fakty.ictv.ua, infolviv.eu

За її словами, нові мобільні вагові комплекси дозволять оперативніше виявляти та штрафувати вантажівки, котрі їздять із перегрузом та порушують встановлені обмеження, руйнуючи дороги.

«Дуже часто вага фур перевищує допустимі норми, що у свою чергу, руйнує дорожнє покриття, – розповіла Ірина Гримак. – Особливо асфальт нищиться у спекотну погоду, коли температура повітря сягає більше 28 градусів тепла. У такому разі транспортні засоби, вагою понад 24 тонни, взагалі не мають права пересуватись автомобільними дорогами до пониження температурного режиму».

За її словами, користуватись таким ваговим комплексом буде обласне управління Укртрансінспекції, у повноваження якого входить контроль за дотриманням вагових та габаритних параметрів вантажівками.

Читайте також: В Україні створили онлайн-карту доріг, на яких дозволений рух вантажівок

Нагадаємо, голова Львівської обласної держадміністрації Олег Синютка закликає повідомляти про порушення цього обмеження. «Незважаючи на всі заборони та обмеження, у спеку на дорогах Львівщини продовжують їздити вантажівки. Нам справді довелось прикласти багато зусиль, щоб відремонтувати ці дороги. Переконаний, ніхто не хоче, аби це все знищили за одне літо. Прошу всіх небайдужих людей, якщо Ви бачите «фури» в спеку – записуйте номерний знак та дзвоніть на гарячу лінію «112». Винні будуть покарані», – написав Олег Синютка на своїй сторінці у Фейсбук.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!