На львівських дорогах слизько: водіїв і пішоходів просять зберігати пильність

2029 0
Сьогодні, 20-го грудня, у Львові прогнозують хмарну погоду, слабкий туман та ожеледицю. Львів’янам варто пам’ятати про заходи безпеки й бути обачними.
Фото: eveningkiev.com

Фото: eveningkiev.com

За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, сьогодні буде невеликий дощ з мокрим снігом. Наступні три дні прогнозують морози, туман вночі та вранці та ожеледицю на дорогах.

Водіям рекомендують під час ускладнення погодних умов:

- за можливості утриматися від поїздок на власному транспорті;

- тим хто виїхав – бути максимально уважними за кермом, обирати помірну швидкість і дотримуватись безпечної дистанції між транспортними засобами, вмикати фари;

- пам’ятати, що під час ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно обирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу.

Читайте також: Львівських водіїв попереджають про ожеледицю. 7 порад для тих, хто за кермом

Пішоходи, щоб уникнути травмування при ожеледиціможуть дотримуватись таких правил:

- передусім треба підбирати зручне широке взуття з неслизькою підошвою;

бути сконцентрованим і при ходьбі не тримати руки в кишенях, бо скованість збільшує ймовірність падіння;

одяг має бути вільним і легким, щоб не обмежувати рух людини;

не ходити під розлогими деревами і триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!