На львівському сміттєвому заводі працюватимуть понад 100 людей

1630 0
Підприємство мають запустити до 10 серпня 2023 року.
Фото: Форпост

Фото: Форпост

На сміттєпереробному заводі, який почали будувати у Львові на вулиці Пластовій, працюватимуть від 130 до 155-ти людей. Цього року набиратимуть керівний склад. Про це Тvoemisto.tv розповів в інтерв'ю керівник ЛКП «Зелене місто» Тарас Калужний.

Читайте також: «Усе не переробимо». Що відомо про сміттєвий завод, який почали будувати у Львові 

«Від 130-ти до 155-ти. Коли підрядник збудує комплекс, то впродовж року вестиме нагляд за функціонуванням комплексу, а також нестиме відповідальність за будь-які поломки, за усунення дефектів. Станом на сьогодні підрядник (польська компанія «Control Process S.A.» - ред.) проводитиме навчання майбутнього персоналу. А ми як замовник цього року набиратимемо керівний склад», – розповів Тарас Калужний.

Проєкт реалізують відповідно до вимог ЄБРР. За словами посадовця, підрядник отримав авансовий платіж – 10 відсотків від загальної вартості контракту, тобто приблизно 3,6 мільйона євро. Проєкт коштує 36,6 мільйона євро. 

Проєктована потужність заводу становить 250 тисяч тонн сміття на рік. Підприємство мають запустити до 10 серпня 2023 року. 

Читайте також: Яким буде сміттєпереробний завод у Львові. Приклад Польщі

«Багато хто думає, що це буде лише лінія сортування. А це буде механіко-біологічна обробка відходів. Сміттєпереробний комплекс має бути поділений на дві частини, де відбуватиметься механічна і біологічна обробка. Механічна частина обробки відходів – це набір елементів, обладнання, машин, які відсортовують вторинну сировину, а також готують матеріал до біологічної обробки. 

Біологічна обробка відбуватиметься за технологією біосушіння. Вона дозволяє біологічно стабілізувати відходи, і після повної біологічної обробки ми отримаємо матеріал, який можна використовувати як альтернативне паливо, тобто РДФ-паливо. Воно замінює вугілля і газ на цементних заводах. Тож комплекс буде виконувати функцію переробки, і це не лише сортування», – розповів Тарас Калужний.

Після механічної та біологічної обробки відходів отримуватимуть вторинну сировину: органіку, ПЕТ, метал, пластик, а також РДФ-паливо, яке можна використовувати на цементних заводах. 

Читайте також: Сміттєпереробний завод у Львові планують збудувати до серпня 2023 року

Нагадаємо, що із жовтня 2021 року польська компанія «Control Process S.A.» почала підготовчі роботи. Зараз на Пластовій облаштовують адміністративно-господарські будівлі на майданчику, офіс інженера проєкту, паркінг, склад та інше. Окрім цього, підрядник веде роботи, пов’язані з геодезичною розбивкою території та забиванням залізобетонних паль по периметру корпусу сміттєпереробного заводу. Після цього почнуть зводити будівлю заводу. А відтак, може, під кінець цього року, буде вже доставка і монтаж обладнання.

Детальніше про те, що відомо про сміттєвий завод, який почали будувати у Львові, чи це буде сортувальна лінія, чи справді сміттєпереробний завод, читайте у матеріалі.

На фото: сміттєпереробний комплекс у польському містечку Стальова Воля


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!