На Личаківському кладовищі встановили додаткові камери спостереження

1683 0
Наразі усього встановлено 18 камер внутрішнього відеоспостереження на Личаківському цвинтарі.
фото: inlviv.in.ua

фото: inlviv.in.ua

Як повідомив директор ЛКП Музей-заповідник «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай, систему охорони кладовища удосконалюють: на цвинтарі встановлять додаткові камери спостереження.

«Камери внутрішнього відеоспостереження встановлювалися й давніше, зараз плануємо, щоб їхня кількість зросла до 22 відеокамер по всій території цвинтаря. На сьогоднішній день є 18 камер, які сходяться в один центр, тому охорона кладовища відстежує порядок, дивлячись на екрани.

Читайте також: На Личаківському кладовищі відреставрували понад 30 надгробків

У 2014-2016 роках завдяки камерам внутрішнього спостереження було затримано низку зловмисників, котрі намагались вкрасти металеві, бронзові предмети та речі з кольорових металів з території кладовища. Відбулось більше 10 затримань, багато судів, у результаті чого більшість зловмисників понесли кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі. Остання така протиправна дія була у 2016 році, коли крадій виносив зелені насадження з території Личаківського цвинтаря.

Отож, зараз ми діємо на випередження зловмисних дій, особливо на території Меморіалу львівських орлят – польського військового цвинтаря, який теж є частиною Личаківського кладовища», – зазначив Михайло Нагай, директор Личаківського кладовища.

Додамо, щороку в День Усіх Святих, 1 листопада, Генконсульство Польщі у Львові проводить акцію «Світло пам'яті». У цей день на Личаківському кладовищі запалюють 30 000 свічок і лампадок на всіх могилах та склепах некрополю. Львів’янин Влад Шубєнков зафільмував захід з висоти пташиного польоту. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!