На Личаківському кладовищі зводять пам’ятник Мирославу Скорику. Фото

1694 0
На могилі видатного композитора, згідно з проєктом, розташують скульптуру «Плакальниця».
фото пресслужби лода

фото пресслужби лода

На Личаківському кладовищі у Львові розпочали спорудження пам’ятника композиторові, Герою України Мирославу Скорику. Меморіал планують звести до річниці смерті видатного композитора на місці його поховання. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Проєкт ініціювала дружина композитора, проректорка з питань науки Національної музичної академії України імені Петра Ілліча Чайковського, професорка Адріана Скорик. На могилі видатного композитора, згідно з проєктом, розташують скульптуру «Плакальниця».

Читайте також: Серед нас був геній або Чому музику Мирослава Скорика люблять усі

«Скульптура – це зажурена дівчина, яка тужить та плаче, бо митець покинув цей світ. Схожий образ можна побачити на могилі видатного композитора Фредеріка Шопена на одному із найвідоміших кладовищ Парижа – Пер-Лашезі. Саме на могилі цього композитора за рік до смерті був Мирослав Скорик з дружиною. Тоді йому дуже сподобався цей меморіал, тому вирішили відтворити цей образ», – каже керівник проєкту Зіновій Юпин.

Наразі уже виконали всі роботи з вапняку, встановили постамент, виготовили необхідні елементи з вапняку. Невдовзі розпочнуть виготовлення моделі «Плакальниці» та бронзового барельєфу.

Додамо, що для будівництва об’єкту з обласного бюджету у 2020 році витратили 700 тисяч гривень. Загальна кошторисна вартість – 1 млн 385 тисяч гривень

Читайте також: Львівська Національна Опера покаже твори Мирослава Скорика онлайн

Нагадаємо, що Мирослав Скорик помер 1 червня 2020 року у Києві. 3 червня в столичному патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ відбулося прощання з композитором. Поховали Мирослава Скорика на Личаківському кладовищі у Львові. Львівській філармонія присвоїли його імя. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!