На Личаківському цвинтарі у Львові реставрують одну з центральних каплиць

2289 0
Ремонт каплиці Адамських коштує 85 тис. грн.
фото: dyvys.info

фото: dyvys.info

На Личаківському цвинтарі триває реставрація однієї з центральних каплиць – Адамських, інформує прес-служба ЛМР.

За словами директора ЛКП музей «Личаківський цвинтар» Михайла Нагая, її відновлення дозволить довершити ансамбль вхідної площі музеї, де розташовано шість родинних усипальниць, створених у різних стилях. Каплиця Адамських була збудована в кінці ХІХ ст. і єдина на цвинтарі має трапецієвидний портал, що загалом є рідкісним явищем у таких сакральних спорудах.

Читайте також: У Львові відреставрують Личаківський цвинтар

«Ремонтно-реставраційні роботи майже завершено. Ще плануємо поставити два лампіони, ліхтарі, завдяки яким ансамбль із усипальниці буде більш цікаво виглядати у вечірній час», – говорить Михайло Нагай.

«Роботи з реставрації тривають більше місяця. За цей час завершено ремонт фасаду, зараз триває ремонт сходів. Завершити плануємо до місяця часу», – додає виконроб підрядної організації ПП «Ренесанс», яка виконує реставрацію, Орест Лаба.

Реставрація каплиці коштує 85 тис. грн. Загалом на ремонтні роботи на Личаківському цвинтарі цьогоріч розраховують витратити більше мільйона гривень. Окрім усипальниці Адамських, заплановано відреставрувати ще 25-27 об’єктів – здебільшого індивідуальних пам’ятників на могилах українських діячів.

Нагадаємо, що відвідини Личаківського цвинтаря подорожчали.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!