На Личаківському цвинтарі відновлять 115-річну браму

1937 0
У цьому році на Личаківському кладовищі відреставрують ще одну вхідну браму.

Також обіцяють прокласти кілька нових алей, зокрема біля Меморіалу воїнам УГА та біля поховань бійців АТО.

Ще дирекція планує відремонтувати огорожу й створити нові «дизайнерські» роздоріжжя, які оздоблять вічнозеленими насадженнями в модернізованому стилі.

На це все збираються витратити 700 - 800 тис. грн., очікують допомоги й від міського бюджету, – інформує прес-служба ЛМР, посилаючись на слова Михайла Нагая, директора ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар».

Читайте також: У Львові на Личакові реставрують надгробки

Нагадаємо, у рамках польсько-українського партнерства, у 2015 на Личаківському цвинтарі відреставрують 8 надгробків. Українсько-польський проект «Збереження спільної культурної спадщини» фінансується Міністерством культури й національної спадщини Польщі. Співпраця триває вже восьмий рік. Щороку реставрують 5-6 пам'ятників, цінних та цікавих із позиції польського й українського мистецтва.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!