Політична реклама

На Личакові відновлять надгробок польського революціонера. Фото

2147 0
На Личаківському цвинтарі розпочинають черговий етап реставрації надгробків та їх елементів у межах українсько-польського проекту «Збереження спільної культурної спадщини».

Роботи виконують спільно українські та польські реставратори, а фінансує все Міністерство культури та національної спадщини Республіки Польща, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Про вибір конкретних пам’яток для реставрації вирішує кожного разу спільна українсько-польська комісія експертів. Перед усім, вона бере до уваги такі критерії: історична роль покійника, цінність надгробка та техніка, в якій він виконаний», - повідомили в Міністерстві культури та національної спадщини Республіки Польща.

Фото: управління охорони історичного середовища ЛМР

Цього року відреставрують надгробки польського історика, директора Народної бібліотеки імені Оссолінських Августа Бельовського, польського революціонера і поета-романтика Северина Гощинського (І етап), Здіслави Крувчинської (продовження), Анни з Мальчинських Крип’якевич, архієпископа Григорія Рамашкана, митрополита  вірменського обряду. Також у цьому році відновлять металевий ліхтар на гробниці родини Рейндльов та відновлять в автентичному вигляді освітлювальні елементи на відреставрованому минулоріч пам’ятнику на могилі українського правника та економіста, директора страхового товариства «Дністер» Ярослава Кулачковського.

Фото: управління охорони історичного середовища ЛМР

Роботи планують закінчити восени цього року. За словами представника Міністерства культури та національної спадщини Республіки Польща Міхала Міхальські,  вартість цьогорічних робіт складає 350 тис. злотих.

Фото: управління охорони історичного середовища ЛМР

Загалом, вартість реставраційних робіт, виконаних на Личаківському цвинтарі впродовж 2008-2013 року в межах цього проекту, склала 3 млн злотих.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!