На Липинського збудують комплекс з квартирами, офісами, медіатекою та електропідстанцією

3202 0
Також забудовник повинен відреконструювати садочок на Грінченка.
Фото: скріншот

Фото: скріншот

На вул. Липинського, 56 у Львові збудують комплекс будівель змішаного використання, який включатиме вбудовані квартири, торгово-офісні приміщення, апарт-готель, дворівневий паркінг та трансформаторну підстанцію. Будівництво здійснюватиме львівська компанія «Автостар Девелоп». Відповідне рішення погодив виконавчий комітет Львівської міської ради на засіданні 4 листопада.

Джерело: засідання виконкому ЛМР

Читайте також: На вулиці Липинського у Львові планують збудувати новий житловий комплекс. Візуалізація 

Центр розташований поблизу вул. Промислової, за словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, вул. Липинського активно трансформується у новий формат. Окрім будівель на 17, 16, 8, 6 поверхів та двох 1-поверхових будівель, там також планують облаштувати дворівневий підземний паркінг та громадський простір.

Крім того, забудовник за власні кошти має капітально реконструювати існуючу будівлю, що на вул. Грінченка, 4а – там одночасно працює Будинок дитячої творчості Шевченківського району та дитячий садок. За рішенням виконкому, за рахунок відновлення будівлі планують вдвічі збільшити місця у дитсадку для мешканців мікрорайону.

«На вул. Грінченка, 4а є будівля, досить велика, майже 4000 кв м, що розташована на площі 1 га. Там одночасно функціонують і будинок дитячої творчості Шевченківського району, і дитячий садок. Але дитсадок працює у доволі обмеженому форматі, є тільки 4 дошкільні групи. Тому є ідея збільшити їх кількість вдвічі, у старій будівлі. Є проєкт, який передбачає відновлення будівлі та створення додаткових місць для дітей. відтак, близько 200 дітей зможуть відвідувати цей заклад», – зазначив заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач.

Читайте також: У Львові погодили будівництво нового житлового комплексу з дитсадком. Візуалізація

Також у новому комплексі орієнтовно на площі 250 кв м пропонується облаштувати медіатеку.

За даними аналітичної платформи YouControl, компанія-забудовник – ТзОВ «Автостар Девелоп», що займається будівництвом житлових і нежитлових будівель, зареєстрована у 2018 році у Львові. Її засновниками є мешканка Одеси Юлія Іваницька, яка володіє 50% акцій. Ще 39% належать заснованому у Києві АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Вімінал» та 11% – київському Пайовому венчурному інвестиційному фонду «Інтергалбудінвест».

Нагадаємо, що у вересні торік Львівська міська рада на сесії надала ТзОВ «Автостар Девелоп» земельну ділянку на вул. Липинського, 56 у Львові.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!