На маршрут №28 до Рудного запустять великі автобуси

7026 3
На маршруті курсуватиме 18 автобусів великого класу.
Фото: Христина Процак / Facebook

Фото: Христина Процак / Facebook

На маршрут №28, що курсує від Варшавської до Рудного, запустять автобуси великого класу. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Читайте також: На які маршрути варто випустити нові автобуси у Львові

«Він буде курсувати від Варшавської через Зимну воду та до кінцевої Народний дім в Рудному. Нинішній маршрут змінювати не будуть», – сказав Андрій Білий.

Крім цього, у Рудному працюватиме шатл-бас із одним автобусом середньої місткості та пересадковим квитком, який курсуватиме від Старого Рудного по вулицях Огієнка, Грушевського та кільцевій й до Народного дому, де пасажири зможуть пересісти на автобус №28. Схожа схема уже працює у Винниках.

На 28-му маршруті курсуватимуть 18 великих автобусів МАЗ та Електрон. Його обслуговуватиме, як і раніше, комунальне АТП-1. Нині на цьому маршруті курсують автобуси середньої місткості «Атаман» та «Богдан».

Загалом АТП-1 вже запустило великі автобуси до Винників, Брюховичів та Рясного. Також великі на автобуси планують замінити середні, що курсують на маршрутах №40, №45 та №50.

Читайте також: Львівські перевізники готові возити пенсіонерів безкоштовно за умови подорожчання проїзду

Нагадаємо, до кінця року комунальне АТП-1 має отримати 50 автобусів «Електрон» та 100 автобусів МАЗ. Вартість одного автобуса «Електрон» становить 147 тисяч євро. Водночас, один автобус МАЗ коштує 122 тисячі євро. Наступного року для міста придбають ще 100 нових автобусів.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
18 Грудня, 2018 17:19
Тетяна В 2013 році мешканці Старого Рудно біля кільцевоі добились марш. 28. А тепер вони знову залишились без транспорту.Пан Садовий, балотуючись у президенти, таким чином буде розправлятись из усім народом, щоб амбіціі та бізнесові планм
своєі дружини підтримувати?
11 Грудня, 2018 11:38
Володимир А старе рудно має як має добиратись ? Спробували б вони добратись зранку у львів.
9 Грудня, 2018 23:16
Dan Rysne does not have the room for bigger buses! Rysne needs bigger roads before bigger buses!
Look at the roads to Lviv:
*Kyiv Highway- 4 lanes some places 6 with turning lanes/ roundabout
*Lichakivska- 2/4 lanes/ 2 trams to pasichna
*Seekiv- 2 roads Zelena and through Novi Lviv, bridge over train tracks/ 2 trams
*Kulparkivska- 4 lanes/ no turning intersections and turn lanes/ roundabouts
*Road from Pustomity- 4 lanes and roundabouts
*Horodotska- 4 lanes/ bridge over train tracks.
*Rysne/ Shevchenka- DUELIE! 2 lanes/ bad cobble stone roads/ stopped by trains. Rysne is like the orphan road of Lviv but is a main road for European tourism. At 9:00 in the morning it, 45 minutes is needed to drive from Rysne to the Center
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!