На маршрути №3 та №8 планують запустити трамваї зі зчепленою системою

8643 2
Йдеться про два трамваї, якими керує один водій.
Фото: Андрій Білий

Фото: Андрій Білий

У Львові тестують трамваї на зчепленій системі. Йдеться про два трамваї, якими керує один водій. Найперше такий транспорт планують запустити на маршрут трамваю №8, який з’єднує площу Соборну з Сиховом, вул. Вернадського, та №3, що теж виїжджає з Соборної та курсує до вул. Княгині Ольги. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

«На 8 маршруті курсують старші трамваї КТ4 і там система, яка б дозволяла використовувати трамваї зчепленими, є розібрана. Її розібрали ще кілька років тому. Натомість німецькі трамваї, як-от №3 мають таку можливість. Берлін теж використовував ці КТ4 в потягах по 2-3 трамваї, тому треба тестувати», – каже він.

За словами Андрія Білого, кожна система трамваїв працюватиме в звичайному режимі, однак синхронізовано, як один потяг. Найбільшою є потреба запускати її на маршрут 8-го трамвая, однак можливостей наразі більше у трамваїв №3.

Ольга Коваль



Читайте також:
20 Вересня, 2019 08:43
666 ... не дивує отаке ваше "знання" української мови ...але -- " то ли ещё будет , ой-ё ёй !!!.." ... тому, мені просто за таку "державу" -- боляче ,соромно і гидко " ... 28837Слава Україні !
19 Вересня, 2019 19:02
666 ... "..1)щеплення -- спосіб вегетативного розмноження рослин ..2) щеплення -- вакцинація .."
... і яке ж "щеплення"(систему щеплення) планують застосувати в отих "щеплених трамваях" ? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!