Виконком погодив реконструкцію старої поліклініки на Мазепи під «Незламних»

3729 0
«Це 7 поверхів для реабілітації з моделями квартири та навіть магазину, аби пацієнт міг максимально підготуватися до нових умов життя».
Візуалізація: abmk

Візуалізація: abmk

Виконком Львівської міської ради 20 січня дозволив Першому ТМО проводити реконструкцію будівлі амбулаторно-поліклінічного центру на вулиці Мазепи, 25.

«Йдеться про реконструкцію об’єму будівлі, що належала поліклініці. Фактично, у цій частині планується більше площі для реабілітації у Львові. Передбачаються також роботи з несучими конструкціями, мережами і прибудова ліфта, який буде зручним для людей на візках», – сказав головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час засідання виконкому. 

Як раніше повідомляла ЛМР, новий корпус реабілітаційного центру «Незламні» мають відкрити у квітні цього року. Партнерами цього проєкту вже стали Червоний Хрест, Польща, місто-партнер Львова Фрайбург. Частину реабілітаційного обладнання, необхідного для роботи центру, вже надали Швейцарія та Німеччина. Працює над проєктуванням об’єкту компанія АBМК.

Читайте також: На будівництво реабілітаційного центру «Незламні» у Львові зібрали понад два мільйони євро від донорів

«Це 7 поверхів для реабілітації з моделями квартири та навіть магазину, аби пацієнт міг максимально підготуватися до нових умов життя. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців», – йшлося у повідомленні.

У новому корпусі реабілітаційного центру встановлять новітнє обладнання: роботизовану систему ходьби, екзоскелети, роборукавички, які допомагають рухати рукою, тощо. Будується також басейн. Водночас тут створюють реабілітаційні зали зі стелевими підйомниками, аби прикуті до ліжка пацієнти могли переміститися до басейну чи реабілітаційної кімнати. Також планують обладнати ерготерапевтичну квартиру з кухнею, де пацієнтів вчитимуть знову про себе дбати. Ерготерапевти допомагатимуть знову тримати в руках зубну щітку чи олівець. Також тут створять імітацію магазину, де пацієнти зможуть тренуватися робити покупки. Фахівці з фізичної реабілітації працюватимуть пліч-о-пліч з психологами та психотерапевтами. 

Нагадаємо, що в грудні 2022 року Перше ТМО оголосило тендер на капітальний ремонт частини приміщень 1-го поверху амбулаторно-поліклінічного центру будівлі А-3 КНП «1 територіальне медичне об’єднання м. Львова» на вул. Гетьмана І. Мазепи, 25 на понад 2,5 млн грн. Крім того, клінічна лікарня швидкої медичної допомоги у Львові в грудні провела тендер на будівництво наземного закритого переходу, який з’єднає дитячу поліклінку №2, що на вул. Мазепи, 25, із головним корпусом лікарні швидкої допомоги на вул. Миколайчука, 9. Очікувана вартість робіт становить понад 19,6 млн гривень.

Довідка

Реабілітаційний центр «Незламні» збудували у Львові поблизу Лікарні Святого Пантелеймона, яка раніше була лікарнею швидкої медичної допомоги на вул. Миколайчука. Тут надають послуги із фізичної та психологічної реабілітації. Окремим напрямком передбачена хірургія, зокрема реконструктивна, а також ортопедія і роботичне протезування. 

Софія Шавранська

Візуалізація з презентації на виконкомі ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!