На Меморіалі Небесної Сотні у Львові нищиться бетонне покриття. Що з цим робитимуть

3528 0
Зараз сходи обстежують, підбирають матеріали на їх заміну.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

На Меморіалі Героїв Небесної Сотні у Львові почало нищитися бетонне покриття. На сходах з’явилися тріщини і відбувається корозія бетону. Про це під час стріму Tvoemisto.tv розповідає Олег Бордун, представник підрядника «Т.В.Д.».

Читайте також: На телевежі Високого замку у Львові пропонують облаштувати оглядовий майданчик із кафе

«Зараз сходи обстежують, підбирають матеріали на їх заміну. Бетон можна використовувати при плюсовій температурі, тому ми чекаємо покращення погодних умов», – каже він.

Відповідно до договору, всі роботи проведуть за кошти підрядника, оскільки є гарантія на 10 років.

«Попередньо вже є рішення щодо цього: потрібно буде пошліфувати та пройтися спеціальною сумішшю, яка унеможливить проникання води під час зими і не буде лущитися та осипатися», – додає архітектор проєкту Андрій Лесюк.

На запитання про те, чому не потурбувалися про захист бетону ще під час будівництва Меморіалу, кажуть, що таке додаткове поняття як «захист бетону» не пропустила б експертиза.

Читайте також: Із вандала, який пошкодив Меморіал Небесної Сотні, можуть стягнути 8 тисяч гривень

Нагадаємо, що облаштовувати Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні почали у вересні 2018-го року. Переможця конкурсу на найкращий проєкт меморіалу визначили у лютому 2017 року. Перше місце посів авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак. Місце для майбутнього меморіалу обирали і узгоджували з родинами Героїв. Вартість реконструкції скверу та облаштування меморіалу становила майже 20 млн грн. Меморіал визнали найкращим сквером в Україні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!