На Меморіалі Небесної Сотні змінили розбите скло за 6 тисяч гривень

857 0
У ЛКП «Зелений Львів» сподіваються стягнути кошти із вандала, який пошкодив огорожу.
Фото: Євген Бойко

Фото: Євген Бойко

На меморіалі Героїв Небесної Сотні сьогодні замінили скло, яке місяць тому пошкодив 23-літній турист з Києва. Про це повідомив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Євген Бойко.

За його словами, скло гартоване, його робили спеціально під замовлення, бо воно має специфічний розмір.

ЛКП «Зелений Львів» замінило скло за близько 6 тисяч гривень.

Нагадаємо, що у ЛКП «Зелений Львів», на балансі якого перебуває сквер, написали заяву в Личаківський райвідділ поліції через пошкодження Меморіалу Героїв Небесної Сотні. Завдані збитки оцінили у 8 267 грн. Кошти сподіваються стягувати із вандала. 

Читайте також: У Львові 23-річний киянин розбив ногою огорожу Меморіалу Небесної Сотні. Відео

Нагадаємо, що огорожу Меморіалу розбив 23-річний мешканець столиці, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. На правопорушника склали адмінпротокол за хуліганство. 

Довідково

Облаштовувати Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні почали у вересні 2018-го року. Переможця конкурсу на найкращий проєкт меморіалу визначили у лютому 2017 року. Перше місце посів авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак. Місце для майбутнього меморіалу обирали і узгоджували з родинами Героїв. Вартість реконструкції скверу та облаштування меморіалу становила майже 20 млн грн. Меморіал визнали найкращим сквером в Україні.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!