Чи справді на маршрути Львова стали випускати більше автобусів та електротранспорту

2438 0
На міські маршрути Львова зараз випускають менше автобусів і тролейбусів — у порівнянні і з докарантинним березнем, і з минулорічним літом.
Фото: Znaj.ua

Фото: Znaj.ua

Через перевірки міські перевізники стали ретельніше дотримуватися норми про перевезення пасажирів у кількості не більше, ніж передбачено місць для сидіння, і пасажирам на зупинці доводиться тепер чекати на автобус, тролейбус чи трамвай з вільними місцями.

Водночас, 1 липня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій доручила заступниці міського голови Львова Ірині Маруняк знайти додаткові одиниці транспорту на міські маршрути громадського транспорту – «для зменшення навантаження на транспорт у часи пікового навантаження». 

Tvoemisto.tv з’ясувало, скільки насправді машин зараз  випускають перевізники на маршрути – більше чи менше, ніж до карантину. Для порівняння ми обрали: 30 червня 2020, 10 березня 2020 і 1 липня 2019 року. 10 березня 2020 року обрали через відсутність впливу карантину на мобільність львів’ян. 1 липня 2019, щоб перевірити, чи немає сезонності у випусках машин на маршрути. Крім того, 1 липня 2019 було першим робочим днем після святкування дня Конституції, так само як 30 червня 2020 року – першим робочим днем після «довгого вікенду». Для кожного з цих трьох днів Tvoemisto.tv зібрало кількість машин на кожному міському маршруті.

Отримані дані використали, щоб створити графіки змін у випусках машин на автобусні, тролейбусні і трамвайні маршрути. Крім того, ми порахували кількість машин за номерами маршрутів.

Виявилося, що кількість автобусів усіх видів на міських маршрутах 30 червня була меншою, ніж 10 березня 2020 року і навіть 1 липня минулого. Кількість тролейбусів незначно менша, ніж 10 березня і значно менша ніж рік тому, а трамваїв майже на рівні річної давнини.


Якщо йдеться про автобусні маршрути, то у порівнянні з 10 березня цього року цілком припинили роботу маршрути 11, 57, 45, 2А, 5А, 6А. Маршрут 57 начебто припинив роботу через ремонт частини вулиці Хмельницького, 11 і 6А – через ремонт на вулиці Шевченка, 5А – на Личаківській. 

При цьому мешканці Рясного отримали додаткові машини на маршрути 49 і 47А після припинення роботи маршрутів 11 і 6А, а Винникам через закриття 5А не надали додаткових машин на маршруті 29, а на маршруті 40 випуск зріс лише на одну машину.

Припинення роботи маршруту 2А компенсували значним збільшенням випуску на маршруті 52.

Якщо йдеться про тролейбусні маршрути, то випуски скоротили на маршрутах 22, 23, 24, 25, 32, 33. Натомість, зросла кількість машин – на маршрутах 31 і 27. Відновили теж маршрут 30, якого не було майже два роки. 

Якщо йдеться про трамвайні маршрути, то випуски скоротили на всіх маршрутах за винятком третього. Найсерйозніше скорочення відбулося на маршрутах 1 і 9, що курсують на залізничний вокзал, а також на маршруті 7, що був скорочений через ремонт вул. Шевченка. Інші маршрути вагонами не підсилювали. 

 


Дмитро Борисов 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!