На місці аварійного будинку на вулиці Хмельницького у Львові УГКЦ зведе культурно-духовний центр

5622 1
Висота будівель не має перевищувати 14,5 м.
Візуалізацію надали в ЛМР

Візуалізацію надали в ЛМР

Виконком Львівської міської ради погодив знесення аварійного будинку на вулиці Богдана Хмельницького, 34, 36 у Львові, на місці якого Провінція отців Василіян УГКЦ зведе духовно-культурний центр для реколекційних практик. Відповідне рішення прийняли вчора, 16 серпня.

Висота будівель не має перевищувати 14,5 м, оскільки, за словами очільниці управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко, територія належить до історичного ареалу, а в історико-містобудівному обґрунтуванні є обмеження щодо висотності забудови у цьому районі. Новобудову зведуть поруч із найстарішим храмом Львова — Церкви святого Миколая ПЦУ.

Будинок, який знесуть

Будівництво вестимуть на земельній ділянці площею 2,6, яка призначена для зведення громадських та релігійних споруд. 

Додамо, що Отці Василіяни — один із основних чернечих орденів УГКЦ. Під номером 36 на вулиці Богдана Хмельницького розташований Василіянський Монастир святого Онуфрія. 

Вікторія Ейсмунт

Візуалізацію надали в ЛМР


Читайте також:
17 Серпня, 2019 16:09
666 ... а чому не передбачено по знесенню буд №34 проведення археологічних досліджень ? ... чи передбачено ? ... от розкопати , і там обов'язково знайдуть якісь рештки стародавні ... і законсервувати ... чи стосовно отих васильян оту консервацію чомусь(?) не застосовують ? ... особисто бачив , ЩО вони поробили із рештками ПРАВОСЛАВНИХ , коли облаштовували своє подвір'я і нищили на ніц древній цвинтар ...землю і людські останки вони повивозили камаз'ами , щоби нічого не лишилось від справжніх хазяїв тої землі ... а в свій час надгробну плиту з поховання Івана Федорова вони вмонтували собі під ноги , в підлогу ... заради його приниження , бо православним був ... пам'ятаймо ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!