На місці м’ясокомбінату у Львові хочуть розбудувати фабрику взуття і облаштувати автостоянку

9191 0
Під час попереднього розгляду ДПТ були зауваження, зокрема стосовно того, що не врахована реконструкція вул. Богдана Хмельницького.
з проєкту ДПТ

з проєкту ДПТ

На місці колишнього підприємства «Львівський м’ясокомбінат» пропонують збудувати офісні та адміністративні приміщення, заклади торгівлі і стоянки автотранспорту. Відповідний детальний план території у межах вулиць Богдана Хмельницького, Липинського, залізничної колії представили на засіданні архітектурно-містобудівної ради. Під час попереднього розгляду ДПТ були зауваження, зокрема стосовно того, що не врахована реконструкція вулиці Хмельницького, у тому числі квазікільце, яке нині там облаштоване.

«Маленька зміна потребує розробки детального плану, бо ми змінюємо червоні лінії ДПТ за 2014 рік. Попередній розробили на східну частину м’ясокомбінату, обмежену автостанцією, вул. Богдана Хмельницького, а з західної частини на той час була залізнична колія. Після розробки детального плану території нафтомаслозаводу залізничну колію ліквідували. Також значення квартального проїзду, який був в тому ДПТ, втрачене порівняно з проєктованою вулицею, що має з’явитися. Її ширина становитиме 25 метрів. До проєкту додали всі оновлення, що стосуються реконстуркції вул. Хмельницького», – зазначив головний архітектор проєкту Роман Андрусишин під час засідання містобудівної ради.

Читайте також: У Львові поблизу Краківського ринку збудують житло та офіси

Планування в центральній та північній частинах не змінювали.

Окрім цього, упродовж восьми років, відколи з’явився перший варіант детального плану, змінилися деякі власники. Загалом територія кварталу одно-, триповерхової забудови нараховує їх близько 30. 

«До споруди ТзОВ «ЛВС ШУЗ» (підприємство, що виготовляє взуття на експорт) передбачаємо надбудову 4 поверхи та прибудову, відповідно до детального плану, також мають бути гостьові автостоянки по всій території. Нам потрібно орієнтовно 115 машиномісць з розрахунку, що це – виробничо-складські та офісно-комерційні приміщення. Фактично місць буде 290. Окрім цього, плануємо озелення, дерева, щоби не вигядало суцільним асфальтованим покриттям», – додав він.

Читайте також: Біля «Арени Львів» хочуть збудувати новий житловий квартал. Що там буде 

За словами головного архітектора проєкту, така кількість паркомісця виправдана, оскільки перехрестя вул. Хмельницького – вул. Липинського є своєрідним пересадковим вузлом, а ситуація з паркуванням біля «Епіцентру» та АС-2 критична. Так пропонують забезпечити незначний запас.

Нагадаємо, проєкт проходив громадські слухання у 2021 році, під час яких запевняли, що не змінюватимуть цільового призначення землі. Передбачали будівництво об’єктів промисловості, а саме виробничо-складських, адміністративних споруд. Ініціювало розробку детального плану ТзОВ «ЛВС ШУЗ». За даними аналітичної системи YouControl, ТЗОВ «ЛВС ШУЗ» створене у 2016 році. Займається виробництвом взуття та оптовою і роздрібною торгівлею одягом, взуттям. Кінцевим бенефіціарним власником підприємства є Роман Сулим, керівницею підприємства – Ганна Сулим.
Ольга Коваль
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!