На місці ЛАЗу пропонують збудувати індустріальний парк

3281 0
Величезна територія близько до центру міста може бути базовою локацією для виробництва електромобілів.
фото Googlemaps

фото Googlemaps

Сьогодні, 4 травня, на засіданні президії конгресу місцевих та регіональних влад міський голова Львова запропонував націоналізувати будівлі, які розташовані на території Львівського автобусного заводу «ЛАЗ», чиї будівлі перебувають у власності громадянина рф. Зокрема, на цьому місці пропонують  звести комунальний індустріальний парк та облаштувати привабливі для інвесторів локації, повідомляє ЛМР.

Читайте також: На Львівщині планують збудувати промисловий парк з житловим та розважальним комплексами

«Ми хочемо облаштувати великий комунальний індустріальний парк на території колишнього автобусного заводу. На початку 90-х цей завод продали росіянам, а вони його розграбували. На сьогодні територія – міська, але кінцевим бенефіціаром будівель на ній є росіянин. Ми не можемо цей вузол розв’язати. Голова ЛОДА максимально включився, але тут потрібна підтримка Мін’юсту чи, можливо, СБУ. Це був би кейс для всієї України, бо це флагман машинобудування», – каже мер Львова.

На своїй сторінці у Фейсбуці Андрій Садовий наголосив, що це величезна територія близько до центру міста, яка може бути базовою локацією для виробництва електромобілів.

Читайте також: На Львівщині збудують унікальний індустріальний парк агро- і харчової промисловості

«Також вже маємо західних інвесторів, які готові запустити виробництво електродвигунів. Тут можуть отримати роботу львів’яни та українці, які були змушені шукати собі новий дім. Дорожня карта вже готова. Чекаємо рішень Кабміну та РНБО», – зазначив Андрій Садовий.

Також під час конгресу порушили питання державної підтримки будівництва постійного житла для вимушено переміщених українців, які матимуть намір залишитись у Львові й надалі.

Нагадаємо, що про те, для чого Львову потрібен ЛАЗ – відновити його, викупити чи зарезервувати, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!