На місці молокозаводу у Львові погодили будівництво житлового кварталу. Візуалізація

14671 1
Висота будинків становитиме від 8 до 12 поверхів.
Візуалізація ЛМР

Візуалізація ЛМР

На вулиці Руденській, 8 у Львові на місці молокозаводу збудують житловий квартал із громадськими будівлями, садочком, початковою школою, підземним на наземним паркінгом. Відповідні містобудівні умови та обмеження на проектування об’єкта будівництва затвердили під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради сьогодні, 26 жовтня.

Площа майбутньої забудови становить майже 5 га. Земельна ділянка призначена для будівництва багатоквартирного будинку з об’єктами торгово-розважальної інфраструктури. Гранично допустима висота житлових будівель не має перевищувати 8, 9, 10 та 12 поверхів, для садочка з початковою школою – 9 м. При  проектуванні забудовник має врахувати санітарно-захисну зону протезного заводу – 50 м, шумову зону від залізниці – 50 м та з північної і східної сторони охоронні зони ЛЕП 110 кВ – 25 м. 

Читайте також: Як зміниться територія заводу «Кінескоп». Візуалізація

Як повідомлялось раніше, парковка буде розрахована на 900 автомобілів а сам житловий квартал зможе вмістити до 3470 мешканців. Реалізувати проект планують за 10 років. У березні цього року Львівська міська рада погодила детальний план території, обмеженої вулицями Кондратюка, Руденською та Гніздовського, який передбачав перетворення промислової території у житловий квартал.

Замовником будівництва є ПАТ «Львівський молочний завод». Згідно з даними системи Youcontrol, керівником підприємства є Роман Турик. Кінцевим бенефіціарним власником молокозаводу є фірма Параскевас Захароуліс (Кіпр), якій належать низка молокозаводів по всій Україні (в Бродах, Новоград-Волинську та Житомирі). Вагома частка акцій  ПАТ «Львівський молочний завод» належить ще одній кіпрській фірмі «ВМГ Вест Мілк Лімітед».

Наявний стан будівель на території Львівського молочного заводу

Забудовником території є корпорація «Ріел груп», керівником якої є Ростислав Мельник, якому належить низка будівельних компаній Львова та області.

Читайте також: На вулиці Княгині Ольги планують побудувати два ТРЦ та багатоповерхівку

Нагадаємо, Львівський міський молочний завод, який працював з 1964 року, припинив свою діяльність у 2009 році. Тоді ж із підприємства вивезли все обладнання. Торік власники заводу й відповідної земельної ділянки виступили з ініціативою звести на його місці житловий квартал.

Вікторія Ейсмунт

Візуалізація ЛМР

 


Читайте також:
26 Жовтня, 2018 23:08
Христина Дуже шкода, що такий проект дістався компанії РІЕЛ.
Постійні порушення термінів будівництва та хамовите ставлення до клієнтів ро[***] їм не найкращу репутацію.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!