На місці пошкоджених дерев на Сихові висадили 20 сакур. Фото

3742 0
Загалом у парку мають з’явитися 30 нових дерев.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

У парку Івана Павла ІІ висадили 20 сакур на місці дерев, які торік у листопаді пошкодили вандали. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: Фото дня. Уздовж сихівської лінії трамвая висадили платани

Парк перебуває на балансі ЛКП «Зелений Львів». За словами головного інженера підприємства Володимира Чишинського, закупити нові дерева для парку зголосилися спонсори.

«Основну частину дерев у цьому парку закупили за благочинні гроші. Здається, у 2009 придбали 120 сакур, що становлять основу цього парку. Різні організації та місто докуповувало сюди дерева, щоб створити ще більший затишок. Думаю, що вже через тижнів 2−3 сакури, які ми сьогодні посадили почнуть цвісти. Зауважу, що окрім сакур, у парку росте калина та горобина», — розповів Володимир Чишинський.

Читайте також: У львівському парку культури регулярно нищать дерева

Торік вандали, яких досі не знайшли, знищили 32 дерева та кущі. За кошти меценатів тоді посадили 7 сакур, а згодом тут мають посадити ще 10. Вартість однієї сакури становить від 2 тис. до 2,5 тис. грн.

Додамо, що цього року у Львові планують висадити понад 10 тисяч саджанців. На це для районних адміністрацій виділили по 110 тисяч гривень.

Фото прес-служби ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!