На місці повалених буревієм дерев на проспекті Свободи висадили понад 20 кленів-яворів

1017 0
Закупівлю усіх саджанців профінансували благодійники.
фото івана станіславського, твоє місто

фото івана станіславського, твоє місто

Сьогодні, 20 жовтня, на пр. Свободи в центрі Львова висадили нові дерева. Так, замість тих рослин, які минулоріч повалив буревій, висадили 24 клени-явори. Закупівлю усіх саджанців профінансували благодійники. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Ми спільно шукали та залучали бізнес і відомих людей, які хотіли долучитись до цієї гарної ініціативи. Відповідно, у нас кожне дерево, яке ми висаджуємо, комусь присвячене. Сьогодні ми садимо клени-явори – це місцевий вид, декоративної форми. Він буде добре доповнювати композицію самого проспекту», – каже керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

Читайте також: У Стрийському парку під час буревію загинули двоє людей

Вона додала, що у межах ініціативи також планують висадити дерева на територіях міських лікарень.

Читайте також: У Львівському парку з'явилися вказівники про безпеку дітей. Фото

Нагадаємо, що з наступного року у Львові запрацює міська система страхування від наслідків падіння дерев. Деталей програми поки що не напрацювали, тому достеменно не відомо, як саме вона працюватиме. Напередодні Тvoemisto.tv також провело дискусію про проблеми озеленення у Львові. Переглянути її можна на сторінці медіа-хабу у Facebook та на каналі у YouTube.

Ольга Коваль

Фото Івана Станіславського, Твоє місто

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!