На місці скандального будівництва «Політехніки» з’явилася техніка. Фото

3553 0
Мешканці обурені проведенням робіт на Відкритій,1. В «Політехніці» кажуть, що це тільки підготовчі роботи.
Фото надані Анною Нусьо

Фото надані Анною Нусьо

За словами співкоординаторки ініціативної групи мешканців будинку на Остроградських, 20 Анни Нусьо, техніка на місці колишнього спортмайданчика з’явилася у неділю, 8 жовтня зранку.
 
«Обіцяної "Політехнікою" робочої групи з мешканцями так ніхто і не створив. На нас і нашу безпеку просто наплювали» обурилася Анна.
 
 
Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv проректор «Львівської політехніки» Володимир Крайовський, дозволу на будівництво гуртожитку ще немає. Але університет отримав дозвіл Архітектурно-будівельної інспекції на підготовчі роботи та дозвіл Франківської районної адміністрації на облаштування тимчасової огорожі та під’їзду для техніки. 
 
 
«Мешканцям я передав новий розрахунок інсоляції за новою методикою, але вони знову невдоволені, оскільки розрахунок робила "Політехніка". Будемо робити цифровою програмою, як вони вимагають»,  повідомив Володимир Крайовський. 
 
 
Як зазначила Анна Нусьо висновок зроблений у такий самий спосіб, що й попередній: за допомогою макетів, а не спеціальних комп'ютерної програми та без розрахунків, як того вимагають мешканці. Крім того слідчий відділ Франківського відділу поліції Львова відкрив провадження щодо внесення недостовірних відомостей у технічну документацію. В одному із технічних висновків, який мав підписати керівник, стоїть підпис іншої особи. Як пояснювали представники компанії, підпис поставила особа, що виконувала обов’язки керівника на час його відпустки.
 
Як повідомляло Tvoemisto.tv, університет «Львівська політехніка» за кошти державного бюджету планує звести 9-поверховий гуртожиток на приблизно 400 осіб. Мешканці сусіднього будинку вважають, що будівництво призведе до руйнування їхнього житла, оскільки ділянка під будівництво розташована на зсувонебезпечних ґрунтах. Експерти, які робили висновки для «Політехніки», запевняють, що технологія будівництва унеможливить такий ризик. Але мешканці наполягають, аби гуртожиток будували на іншій ділянці.
 
Зоя Красовська
Фото Анни Нусьо

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!