На місці закритого клубу Picasso у Львові облаштують молодіжний центр

4653 0
Там буде осередок розвитку молодіжного культурного дозвілля.
фото: лмр

фото: лмр

Цього року у Львові відкриють ще п’ять молодіжних центрів, зокрема, один із них на місці клубу Picasso, який закрили у лютому. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Ми раніше відкрили міський молодіжний центр на вул. Чайковського і тоді анонсували те, що будемо його мережувати. На першій стадії плануємо відкрити ще п’ять центрів, у деяких з них зараз триває ремонт», – каже він.

Читайте також: Нова керівниця львівського Пласту: Нам важливі не гроші, а визнання

Приміром, Lviv open lab на пр. Червоної Калини, 58 фокусуватиметься на питанні інноваційної освіти. «Арлекіно» на Городоцькій, 285 займатиметься розвитком україномовного ютюбу. Molodvizh Center.Lviv на вул. Словацького – розвитком соціальних ліфтів, мережванням та інтеграцією. Зараз працюють над вивільненням цього приміщення.

У новобудові на вул. Китайській, 6 уже передбачили приміщення під молодіжний центр. Планують, що там будуть займатися питанням працевлаштування молоді. І на місці клубу Picasso, що на Зеленій, 88, у комунальному приміщенні буде осередок розвитку молодіжного культурного дозвілля. 

Читайте також: У Львові відкривають Українську академію лідерства

«Ми разом з тими людьми, який творили клуб, плануємо облаштувати там центр. Зважаючи на інфраструктуру, це буде центр розвитку культурного дозвілля», – додає він.

Частково кошти на молодіжні центри виділили з міського бюджету Львова, окрім цього, будуть шукати партнерів, з якими реалізовуватимуть ідею.

Нагадаємо, що взимку 2020 року у Львові відкрили МолоДвіжЦентр на вул. Чайковського, 31. Він має 360 кв. м та став одним з найбільших таких в Україні. Тут працює кухня, гардероб, великий зал для нарад, івентів, кімнати для воркшопів, офіс, санвузли і технічні приміщення.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!