На місці знесеного самобуду на Личаківській планують облаштувати простір із фонтаном

1801 0
У межах громадського простору планують поставити лавочки, питні фонтани, зону для дітей тощо.
фото: любомир зубач/фейсбук

фото: любомир зубач/фейсбук

На місці знесеного самобуду на вул. Личаківській, 259 у Львові планують облаштувати сучасний громадський простір з озелененням, освітленням та фонтаном. Йдеться про локацію на в’їзді в місто. Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

«Дискусії, що тут доцільно робити, тривали якийсь час… Зупинились, врешті, на варіанті громадського простору, що стане логічним доповненням до зеленої зони навпроти. Ділянка – швидше транзитна, поруч і зупинка громадського транспорту. Тому наші архітектори схиляються до варіанту невеликої площі, озелененої щонайменше на 50%», – каже він.

Читайте також: Як змінилися фонтани Львова упродовж ста років. Фото до і після

Додамо, що 7-поверховий самобуд постав на вул. Личаківській, 259 без жодних документів і прославився тим, що став першим самобудом, який демонтували за часів незалежної України. Саму будівлю зносили приблизно місяць, а от процес повернення ділянки у власність міста тривав значно довше. Тепер вся паперова тяганина завершена. Ділянка належить місту. І треба доводити її до ладу. 

Так, у межах громадського простору планують поставити лавочки, питні фонтани, елементи для підлітків-скейтерів, зону для дітей тощо. 

Як уточнили у коментарі Tvoemisto.tv в департаменті містобудування, остаточного проєкту нема, але є рішення про те, що там точно буде гром простір. Орієнтовно за тиждень мають напрацювати дорожню карту, зокрема, розглянути, чи будуть шукати інвестора, за які кошти виконуватимуть роботи. Щодо термінів, то, ймовірно, що не будуть чекати завершення воєнного стану.

Читайте також: Замість двох поверхів – п'ять. На Варшавській виявили незаконне будівництво

Нагадаємо, що місці ринку «Любінське сяйво» у Львові планують облаштувати громадський простір. Йдеться про ділянку на перетині вулиць Садової та Підміської. Водночас підприємці мали б перейти на ділянку неподалік – вул. Садова, 2а – вул. Петлюри. Tvoemisto.tv спробувало розібратися, як нині працює «Любінське сяйво», що думають підприємці про його перенесення та як може змінитися та територія. Детальніше читайте в матеріалі.

Ольга Коваль

Візуалізація та фото Любомира Зубача у Фейсбуку

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!