На мій смак: як Зураб Аласанія готував імеретинське лобіо в Дуже високій кухні Львова. Фото

2845 0
«Дуже висока кухня» — ресторан «Холдингу емоцій !Fest» нового формату, який відкрили в кінці 2018 року.
фото: Холдинг емоцій !Fest

фото: Холдинг емоцій !Fest

Уже регулярно львівський ресторан «Дуже висока кухня» проводить зустрічі в оригінальному форматі «На мій смак». У заклад запрошують впливову та цікаву персону, яка має допомогти приготувати вечерю для відвідувачів під свою улюблену музику. Готувати гостю — не обов'язково. Можна просто запропонувати всім відвідувачам скуштувати свої улюблені страви. Головне — приємна класна тусовка і можливість поспілкуватися з цікавими людьми, а ще зрозуміти їх краще через їжу та музику. Цього разу гостем вечора став голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія. Відомий український медійник приготував національну грузинську страву — імеретинське лобіо.

Вечір розпочався з розповіді про історію ресторану та його особливу концепцію. «Дуже висока кухня» — ресторан «Холдингу емоцій !Fest» нового формату, який відкрили наприкінці 2018 року. За менш ніж півроку він вже зумів знайти «своїх» людей — музичних та гастрономічних гурманів, які полюбляють незвичний інтер’єр, джазову музику на вінілах та спілкування без перешкод. Ресторан не має меню, а страви гості замовляють під час розмови з кухарем.

«Наше гасло — їжа і музика без посередників. Ми хочемо зробити високу кухню ближчою до людей», — розповідає піар-менеджерка «Холдингу емоцій !Fest» Оксана Ємець.

Читайте також: Як у Львові працює ресторан без меню. Фоторепортаж

Після експрес-курсу з історії закладу, гостей познайомили з шеф-кухарем Юрієм Кошиком, який розповів про спеціальне меню вечора. Цього разу «родзинкою» зустрічі стало імеретинське лобіо, яке пліч-о-пліч приготували Зураб Аласанія та шеф-кухар. Гості також могли скуштувати і соковитий тартар з лосося на гуакамоле. Крім того, кухня працювала у звичному режимі, коли кухарі допомагали гостям з вибором страви.

Неймовірну атмосферу доповнила неординарна, незвична, різноманітна музика із особистого плей-листа Зураба Аласанії — від Бетховена з Бахом до Емінема. Композиції звучали з унікальних білих колонок незвичної форми, які розробили львівські майстри Андрій та Леонід Фляки спеціально для «Дуже високої кухні». Вони працювали над ними майже 5 років та практично всі складові акустики зробили власними руками.

Паралельно Зураб Аласанія розповідав про своє життя — дитинство в Сухумі, нелюбов до цитрусових та будинок біля моря, а також охоче спілкувався з гостями. Атмосфера була затишною та невимушеною, як і на кожному подібному заході ресторану. З обличь відвідувачів не зникала усмішка, а діти не соромились із запалом пускатись у танок.

Катерина Гаценко,

фото Назара Хоміва

Партнерська публікація

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!