На нерегульованих переходах будуватимуть острівці безпеки

5596 0
Острівці мають проектувати на дорогах із чотирма та більше смуг.
Фото: autokiev.info

Фото: autokiev.info

В Україні на нерегульованих переходах із чотирма та більше смугами при будівництві або реконструкції доріг мають обов’язково проектувати острівці безпеки. Відповідні зміни до Державних будівельних норм запрацювали з 1 вересня, пише на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Велодоріжки стануть обов’язковими при проектуванні та реконструкції доріг

«За статистикою кожного дня в Україні через неправильно обладнані наземні пішохідні переходи гинуть близько 10 людей. Сподіваюся, що ці зміни значно підвищать безпеку пішоходів на дорогах і зменшать кількість аварій за їх участю», – написав Лев Парцхаладзе.

Згідно з новими ДБН, ширина острівця на місці пішохідного переходу має становити не менше 2 м, мінімальна довжина – 8 м. Острівці облаштовуватимуть на розділовій смузі або за рахунок звуженню смуг і вигину осі.

Читайте також: На в’їздах у міста пропонують будувати перехоплювальні паркінги

Центральні острівці безпеки мають бути піднятими над проїжджою частиною з можливістю безперешкодного руху для пішоходів, відрізнятися за типом покриття, структурою чи кольором та виділятися розміткою або мати зигзагоподібний вид із огорожею дорожнього безбар’єрного типу.

Якщо влаштувати острівець на нерегульованому переході неможливо,тоді тут необхідно встановити світлофор або рух із регулювальником.

 

Довідка

Державні будівельні норми (ДБН) — обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції наявних будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їхнього призначення. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!