На новорічні свята гірськолижні курорти працюватимуть лише для Covid-вакцинованих

1401 0
У готелі селитимуть тільки вакцинованих.
Фото:bukovytsia.com

Фото:bukovytsia.com

Цього року під час новорічних свят українські гірськолижні курорти прийматимуть тільки вакцинованих від Covid-19 відвідувачів. За словами міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, обмеження стосується готелів, канатних доріг та підйомників, повідомляє Українська правда.

Читайте також: МОЗ може розширити перелік професій, яким обов'язково потрібна вакцинація від Сovid-19

«Гірськолижні курорти, які є в Україні, будуть працювати для вакцинованих. Зараз, коли ви бронюєте наперед готелі, треба розуміти, щоб потім не було ніяких оскаржень – в готелі будуть селити тільки вакцинованих», – Каже Віктор Ляшко.

За його словами, на курортах, ймовірно, працюватиме система, яка дозволить туристам не показувати постійно сертифікати про вакцинацію.

Читайте також: Наступного тижня невакцинованих львів'ян певних категорій почнуть відстороняти від роботи

«Щоб не показувати постійно на канатній дорозі ковідний сертифікат, якщо ти поселився в готель, то є можливість зробити браслет, на якому буде написано, в якому ти готелі, і ти далі вже можеш потрапляти по ковідному сертифікату», – каже міністр.

Якщо ж відпочивальник приїхав лише, наприклад, на канатну дорогу, доведеться показати сертифікат.

Нагадаємо, наступного тижня, 8 листопада, в Україні відсторонятимуть від роботи працівників освіти і посадовців, які не мають щеплень проти Сovid-19. При тому без збереження заробітної плати. Перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації, затвердило Міністерство охорони здоров’я, згідно з постановою Кабміну № 1236.

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомляв про те, що тим, у кого є медичний відвід і реальні протипокази для вакцинації від коронавірусу, видаватимуть медичні довідки встановленої форми. Перелік абсолютних медичних протипоказів для кожної людини буде різним, що оцінюватиме лікар.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!