На новорічні свята гірськолижні курорти працюватимуть навіть попри «червону» зону

1636 0
Відпочивальники мають бути вакцинованими і їм видаватимуть спецналіпки.
Фото: charivniozera.com.ua

Фото: charivniozera.com.ua

На новорічні свята гірськолижні курорти для вакцинованих громадян будуть працювати навіть попри «червону» зону. Звісно, за умов дотримання протиепідемічних правил. Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» розповів головний санлікар країни Ігор Кузін.

Читайте також: МОЗ може розширити перелік професій, яким обов'язково потрібна вакцинація від Сovid-19

За його словами, хоч згідно з постановою №1236, яка регулює карантинні обмеження, у «червоній» зоні заборонена робота підйомників, але до вакцинованих ця заборона не застосовується.

Із курортами вже навіть почали перемовини щодо режиму та того, яким чином забезпечити дотримання вимог протиепідемічного законодавства.

Як зазначив Ігор Кузін, курорти будуть пропонувати певну верифікацію на пункті в’їзду, наприклад, на вході в готель або на пункті прокату спортивного спорядження.

Читайте також: Укрзалізниця збільшує кількість поїздів через Львів до Буковелю

«Турист буде верифікуватися, показувати свої документи про ПЛР-тест або сертифікат. Йому на спортивний одяг наклеюють спеціальну наліпку, яка матиме індивідуальний номер і за якою людину можна буде ідентифікувати у випадку спеціальної перевірки. Крім того, буде створена спеціальна база цих номерів», – каже головний санлікар.

Саме зараз опрацьовують механізм для того, щоб не створювалися черги. Але курорти мають запровадити максимально лояльні і адекватні умови для відпочиваючих.

Він також зазначив, що, судячи з тенденцій та прогнозів, кінець грудня буде епідемічно більш спокійним, ніж початок листопада.

Нагадаємо, з початку листопада в Україні почали відстороняти від роботи працівників освіти і посадовців, які не мають щеплень проти Сovid-19. При тому без збереження заробітної плати. Перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації, затвердило Міністерство охорони здоров’я, згідно з постановою Кабміну № 1236.

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомляв про те, що тим, у кого є медичний відвід і реальні протипокази для вакцинації від коронавірусу, видаватимуть медичні довідки встановленої форми. Перелік абсолютних медичних протипоказів для кожної людини буде різним, що оцінюватиме лікар.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!