Політична реклама

На Новий рік українці їстимуть заокеанську ікру: російська майже закінчилась

1776 0
Зараз російська ікра практично зникла з українського ринку, і присутня на ньому лише у вигляді контрабанди. Про це заявив керівник департаменту аналітики компанії "Скандинавія" Валерій Калустов.

За його словами, така ситуація пов'язана з тим, що з минулого року Росспоживнагляд РФ заборонив застосування в харчовій промисловості Росії харчової добавки - консерванту - під назвою уротропін (Е239). Вона використовувалася при консервації червоної ікри, і забезпечувала готовому продукту в банках хороші товарні якості та високу транспортабельність. Однак після прийняття нового національного стандарту як консерванти при виробництві солоної ікри в РФ використовується тепер сорбінова кислота і (або) бензоат натрію.

"Російським виробникам довелося перейти на інші замінники, зокрема, на таку нову добавку як "варекс". На жаль, в Україні вона не зареєстрована (а, відповідно, до використання не дозволена), тому поставки російської червоної ікри в 2011 року дуже скоротилися. Протягом минулого року у вітчизняному роздробі й на оптових складах ще були якісь запаси з раніше ввезеної партії ікри, то в нинішньому році вітчизняним споживачам, швидше за все, про улюблену ікру з Росії доведеться забути", - розповідає Валерій Калустов.

Оскільки в Україні продовжує діяти ДСТУ на використання уротропіну в червоній ікрі, компанії, які не бажають втрачати дохід від такого високоприбуткового продукту, як ікра, вихід все ж знайшли.

Вони звернулися по допомогу до альтернативних постачальників - американських і канадських компаній. За словами Валерія Калустова, тепер в Україну імпортується свіжоморожена червона ікра, яку закуповують вітчизняні компанії і закатують в банки вже безпосередньо в Україні.

Джерело: "Сегодня"

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!