На обігрів трамваїв та тролейбусів у Львові потрібно понад 4 мільйони гривень у місяць

1916 0
Вулицями Львова курсують 62 трамваї та 53 тролейбуси.
Фото: Олега Виноградова

Фото: Олега Виноградова

Під час стріму Тvoemisto.tv про проблеми трамваїв у зимову пору львів'яни скаржилися, що у вагонах дуже холодно. Тvoemisto.tv спробувало з'ясувати, чому в електротранспорті досі не включають опалення, скільки це коштує і чому радять виходити пасажирам тільки через передні двері, щоб не випускати тепло.

Читайте також: На ремонт трамваїв і тролейбусів у Львові скерують цього року 15 млн грн

Речниця ЛКП «Львівелетротранс» Ольга Мельник поснила, що через те, що в Україні відбулось зростання цін на електроенергію, тариф не дозволяє вмикати опалення в електротранспорті постійно, а лише ситуативно відповідно до потреби температурного режиму.

Зараз щоденно вулицями Львова курсують 62 трамваї та 53 тролейбуси (у вихідні дні – 45 трамваїв, і 40 тролейбусів). У них всіх справні системи обігріву, каже Ольга Мельник.

За її словами, опалення в електротранспорті забезпечують два види систем. Це тепловентилятори, які нагнітають повітря в салоні рухомого складу та тени, які забезпечують тепло природньою циркуляцією повітря.

За її словами, для того, аби обігріти у повному обсязі весь руховий склад упродовж усієї його роботи на лінії (16 год) необхідно 1,36 мВт на місяць, а це становить 4,6 млн. грн. 

«Тому ми рекомендуємо пасажирам у зимову пору виходити через передні двері для утримання тепла в салоні. Оскільки, у старих трамвайних вагонах KT4CУ двері технічно не є повністю щільні, на відміну від KT4D, так званих «берлінців», а також у трамваях і тролейбусах «Електрон». І таким чином, зазнаємо тепловтрат при частому відкритті усіх дверей у старих вагонах», – прокоментували у «Львівелетротрансі».

На сторінці ГО «Зручне місто» опублікували відео, як зберігається тепло у львівських трамваях.

Читайте також: Чому у львівському транспорті холодно та куди скаржитися

Водночас, за словами начальника управління транспорту ЛМР Ореста Олеськіва, наразі коштів на опалення в електротранспорті немає. Він каже, що у фінансовому плані підприємства ці кошти були передбачені, але в бюджеті розвитку 2020 року вони не були закладені. Бюджет розвитку на 2021 рік наразі ще не затверджений.

 


 


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!