На облаштування стрілецького тиру поблизу Львова оголосять архітектурний конкурс

1838 0
Тир планують збудувати в межах сіл Великі Грибовичі та Малехів.
Фото:f.mixsport.pro

Фото:f.mixsport.pro

У Львові проведуть архітектурний конкурс на найкращу пропозицію стрілецького тиру, який планують збудувати в межах сіл Великі Грибовичі та Малехів. Таке рішення підтримали на сесії Львівської міської ради 29 вересня, повідомили у пресслужбі ЛМР.

Раніше ЛКП «Спортресурс» отримало дозвіл на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у селах Великі Грибовичі і Малехів та розроблення детального плану території для використання її як стрілецького тиру. Під час обговорення на сесії проєкту ухвали депутати проголосували за проведення аріхтектурного конкурсу на найкращу пропозицію в межах детального плану території. Зі слів міського голови, коли можна буде побачити візуалізацію тиру, це «зніме багато питань та напруги в мешканців».

Читайте також: Тир чи стрілецький полігон. Що мерія планує збудувати на Грибовицькому сміттєзвалищі

Зазначається, що орієнтовна площа території – 25 га. Там планують облаштувати стрілецький тир, стрільбище, гостьову автостоянку та об’єкти придорожнього сервісу для відвідувачів. Мета облаштування тиру – розвиток стрілецького спорту у Львівській громаді та проведення стрілецьких навчань для населення.

Нагадаємо, щоу лютому в ЛМР повідомляли, що ЛКП «Спортресурс» може отримати дозвіл на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у селищі Великі Грибовичі, в урочищі «Нива» – йдеться про 20 гектарів землі. А також на вулиці Жовківській у Малехові – п’ять гектарів землі. На цій території планують облаштувати стрілецький тир та стрільбище, облаштувати автостоянку і під’їзди до неї. Також ухвала надає дозвіл на розробку детального плану території у районі вулиць проєктованої 11 та проєктованої 12 у Великих Грибовичах площею 25 га.

У коментарі Тvoemisto.tv міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що місто планує активно підтримувати і розвивати стрілецькі види спорту.

Юлія Осим

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!