На очисних спорудах у Львові побудують нову станцію переробки мулу та утилізації стічних вод

3697 0
Міські очисні споруди були збудовані в 60-ті роки минулого століття.

У Львові на вул. Пластовій, 13 проведуть реконструкцію очисних споруд «Львівводоканалу» та збудують станцію переробки мулу для очистки і утилізації стічних вод та виробництва біогазу для когенерації. Відповідні містобудівна умови видав виконавчий комітет на засіданні 6 липня.

Зазначимо, що цього року місто виділило 7 млн грн на ремонт очисних споруд на вулиці Пластовій. Крім цього, Львівводоканал повинен провести ремонт відстійників, аеротенка-змішувача, насосних агрегатів та іншого обладнання.

Читайте також: Нирки Львова. Фоторепортаж з очисних споруд «Львівводоканалу»

Минулого року керівник ЛМКП «Львівводоканалу» Валентин Вольський зустрівся з президентом Національного фонду охорони навколишнього середовища і водного господарства Республіки Польща Казімежем Куйдою задля обговорення співпраці у вирішенні питання модернізації очисних споруд у Львові.

Читайте також: Щоб побороти сморід у Львові планують збудувати біогазовий завод

На зустрічі обговорювали попередні умови для фінансування проекту реконструкції очисних споруд з залученням коштів Фонду та встановлення графіку подальших дій.

Раніше також повідомлялось, що місто візьме 15 млн євро кредиту від Європейського банку реконструкції і розвитку на ремонт міських очисних споруд, які збудовані у Львові ще в 60-их роках.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!