На одному сайті збирають історії з АТО від студентів та викладачів Франкового університету

4222 0
До Дня Незалежності України стартував проект «Університет і війна».
Володимир Коваль (фото: our-projects.lnu.edu.uа)

Володимир Коваль (фото: our-projects.lnu.edu.uа)

До Дня Незалежності України Відділ інформаційного забезпечення Львівського національного університету імені Івана Франка запускає веб-сайт проекту «Університет і війна». Про це Tvoemisto.tv повідомила Анастасія Кілар, лаборантка Відділу та одна із творчинь проекту.

В основу проекту покладені особисті спогади бійців, які пройшли російсько-українську війну на Сході України, а також міститься інформація про загиблих воїнів та волонтерів. Усі герої проекту – студенти, випускники, викладачі та працівники ЛНУ ім. Франка.

Читайте також: Як у 20 років пройти Попасну, врятувати друга і залишитися в армії

«Ми вважаємо, що люди повинні знати своїх героїв, цінувати їх та бути вдячними за цю незламну силу духу. Вони – наша надія на майбутнє! Ми хочемо, аби ці люди були почуті, аби їхні історії не були забутими та стертими з пам’яті. Кожен з наших героїв – унікальний, зі своєю історією, своїм баченням подій, своїми спогадами та воєнними подвигами», – зазначають творці проекту.

Читайте також: Іван Гаврилко: Після АТО я два тижні не хотів виходити з дому

Під час підготовки проекту були використані архівні матеріали, Інтернет-джерела, особисті розповіді бійців, опублікована література, присвячена цим подіям. «Ми вдячні за небайдужість до нашого проекту всім, хто долучилися до його створення і, звісно ж, нашим бійцям, які погодились на відверту розмову з нами. Сподіваємося, історії наших героїв не залишать Вас байдужими. Однак війна досі триває, а значить, що десь на фронті творяться нові історії наших українських героїв, які просто не можуть бути проігноровані», – додають в Університеті.

Усі історії – за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!