На одному з перехресть Львова нанесуть нову розмітку-«вафельницю»

9937 0
Для Львова це нова практика, але розмітка затверджена у ДСТУ та Правилах дорожнього руху.
Ілюстративне фото: РБК

Ілюстративне фото: РБК

На перехресті вулиць Пасічної та Медової Печери у Львові нанесуть нову розмітку, що позначає межі перехрестя. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив провідний спеціаліст відділу паркування управління транспорту ЛМР Володимир Харчихін.

Читайте також: У проїзді Крива Липа у Львові заборонили паркування

За його словами, для Львова це нова практика, але розмітка затверджена у ДСТУ та Правилах дорожнього руху.

«Для водіїв на практиці не зміниться нічого. Розмітка лише позначає межі перехрестя та допомагає фіксувати порушення, пов'язані з неправомірним виїздом транспортних засобів на перехрестя», – каже Володимир Харчихін.

Цю розмітку називають коробкою або вафельницею, оскільки вона нагадує сукупність діагонально перехрещених ліній. Розмітку застосовують на перехрестях, аби запобігти заторам. Крім розмітки, на перехресті Пасічної та Медової Печери мають встановити відеоспостереження.

Читайте також: На перехресті Бандери – Героїв УПА у Львові реорганізують рух. Схема

Додамо, що відповідне рішення міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла учора, 13 листопада. Нову розмітку має нанести Личаківська районна адміністрація.

Вікторія Ейсмунт

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!