На окремих напрямках росіяни масово здаються в полон і залишають позиції, – Генштаб

2331 0
Негативно впливають на окупантів затримки та зниження рівня обіцяних виплат за участь у так званій спеціальній військовій операції на території України.
Фото: hromadske.radio

Фото: hromadske.radio

Завдяки успіхам Сил оборони на окремих напрямках відзначають зниження рівня морально-психологічного стану ворожого особового складу, що призводить до численних випадків здачі військовослужбовців в полон та залишення своїх позицій. Про це повідомили у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Перед звільненням населеного пункту Лиман окремі підрозділи противника намагалися відійти вглиб тимчасово окупованих територій. Так, 30 вересня, в районі населеного пункту Щастя виявили колону із цивільних автомобілів та мікроавтобусів, в якій налічувалось понад 200 військовослужбовців зі складу 2 армійського корпусу російських окупаційних військ. Негативно впливають на окупантів затримки та зниження рівня обіцяних виплат за участь у так званій спеціальній військовій операції на території України.

Читайте також: Мобілізація в росії. Що це означає для України

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін.

На інших напрямках противник обстріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії:

  • на Сіверському – біля населених пунктів Хрінівка і Бучки Чернігівської області та Середина Буда, Муравейня, Фотовиж Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – поблизу населених пунктів Вовчанськ та Гатище;
  • на Краматорському – Білогорівка та Верхньокам’янське;
  • на Бахмутському напрямку – Роздолівка, Веселе, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Одрадівка, Зайцеве, Майорськ, Нью-Йорк та Юр’ївка;
  • на Авдіївському – в районах населених пунктів Авдіївка, Нетайлове, Первомайське, Водяне, Опитне, Красногорівка, Курахове, Мар’їнка та Новомихайлівка.
  • на Новопавлівському та Запорізькому – противник активних наступальних дій не вів. Здійснив обстріли у районах населених пунктів Новопіль, Новосілка, Времівка, Велика Новосілка, Нескучне, Новоукраїнка, Залізничне та Гуляйполе.
  • на Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 40 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Для ведення розвідки та наведення артилерії ворог здійснив понад сімдесят вильотів БпЛА.

 

За уточненою інформацією, підтверджені ураження особового складу та військової техніки противника за 1 жовтня, а саме – знищення складу з боєприпасами окупантів в районі населеного пункту Таврійське Херсонської області та знищення 7 танків і до десяти 11 автомобільної техніки в районі Чернігівки Запорізької області. Інформація щодо втрат особового складу уточнюється.

Читайте також: Хакери Anonymous «злили» дані понад 300 тисяч росіян, яких хочуть мобілізувати

За поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Бахмутське, Бахмут, Одрадівка, Первомайське, Спірне та Виїмка. Авіація Сил оборони протягом доби завдала чотири удари. Підтверджено ураження двох місць скупчення озброєння та військової техніки, а також двох зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони збили вісім іранських ударних безпілотних літальних апаратів Shahed. Ракетні війська і артилерія за поточну добу, зокрема, уразили 5 командних пунктів, 14 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 3 склади з боєприпасами та паливо-мастильними матеріалами, а також понад 15 інших важливих об’єктів окупантів.

За поточну добу російські росіяни ж завдали 4 ракетні та три авіаційні удари, понад 15 обстріляли з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах на території України. Від ворожих ударів постраждало понад 15 населених пунктів (Рідкодуб, Кривий Ріг, Запоріжжя, Залізничне та Миколаїв тощо).

Ольга Коваль

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!