На опитування Зеленського витратять понад 100 мільйонів гривень, – ОПОРА

1402 0
Волонтерам платитимуть орієнтовно 1 200 грн.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

На організацію опитування президента Володимира Зеленського у день виборів витратять орієнтовно 103 мільйони гривень. Про це повідомила сьогодні, 23 жовтня, на брифінгу координаторка громадської мережі «Опора» Ольга Айвазовська.

Читайте також: Як президент Зеленський вчиняє злочин і сам його документує

Волонтерам платитимуть орієнтовно 1 200 грн, вони проводитимуть опитування біля входу у виборчі дільниці.

«Ми не так давно отримали первинну інформацію від компаній, які проводять рекрутинг людей для організації цього опитування, п'яти питань президента Зеленського. Планують охопити всі виборчі дільниці. Загальна кількість видатків, за нашими даними, близько 75 млн грн, які скерують на польову частину, роботу волонтерів біля входу до дільниць. З ними мають укладати договори, вартість близько 1 200 грн. Якщо підписуватимуть цивільно-правові угоди, то ще додадуться 40% податкових зборів різного типу. Тому орієнтована кількість видатків – 103 мільйони гривень», – зазначила Ольга Айвазовська.

Координаторам, за її словами, компенсують також 40 грн за кожну приведену людину.

Опитування Зеленського фінансуватиме партія «Слуга народу». Вона уклала договір із компанією, що проводить соціологічні опитування. Громадяни, які будуть проводити дослідження, перебуватимуть за межами виборчих дільниць. Фактично він нагадуватиме формат екзит-полу. 

Читайте також: Це легалізація домовленостей з РФ. Експерт про запитання Зеленського

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 13 жовтня анонсував всенародне опитування у день виборів. У КВУ заявили, що опитування Зеленського суперечить Виборчому кодексу. В Офісі президента назвали перелік питань, які ставитимуть виборцям 25 жовтня.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!