На острові Зміїному замайорів український прапор. Військову операцію завершили

1128 0
На решті території півдня України українські військові просуваються «повільно, але впевнено».
Український прапор на о.Зміїний / Фото: Держприкордонслужба

Український прапор на о.Зміїний / Фото: Держприкордонслужба

На острові Зміїному встановили прапор України і завершили військову операцію. Про це повідомила керівниця пресцентру сил охорони й оборони оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Прапор України на острові Зміїному встановлено. Військова операція завершена, і територія повернена під юрисдикцію України»,  сказала вона. 

Читайте також: Після ударів ЗСУ по Зміїному росіяни залишили острів

Гуменюк додала, що на решті території півдня України українські війська просуваються «повільно, але впевнено».

«Спочатку ми звільняємо територію, закріплюємося там, а лише потім про це оголошуємо. На суходолі ворог не має успіхів у просуванні, тому використовує наразі тактику авіаційних і ракетних ударів» сказала речниця.

Нагадаємо, що із початком повномасштабного вторгнення 24 лютого ворог намагався залякати українських захисників на острові Зміїному вимогами здатися, але українські прикордонники відмовилися, після чого розпочався ракетно-артилерійський удар. Президент України казав, що їм присвоять звання Героїв, а 28 лютого стало відомо, що морські піхотинці та прикордордонники з острові Зміїний живі

24 березня відбувся перший повноцінний обмін військовополоненими з рф. Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю російським журналістам сказав, що частина українських моряків із острова Зміїний загинули, частину взяли в полон – їх обміняли на російських військових.

30 червня стало відомо, що після ударів Збройних Сил України ракетами по острову Зміїному росіяни поспіхом залишили його. Тоді українські військові провели черговий етап військової операції із нанесенням вогневих ударів, тому росіяни залишили острів, евакуювавши залишки гарнізону двома швидкісними катерами.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!