На озеленення у Львові витратять мільйон гривень

1872 1
Найбільше дерев та кущів восени висадять у Личаківському районі міста.
фото: agronomist.in.ua,rivne1.tv, youtube.com

фото: agronomist.in.ua,rivne1.tv, youtube.com

Упродовж жовтня-листопада у міських парках та на вулицях Львова планують висадити близько 1300 дерев, понад 300 кущів та 1800 метрів чагарників для живоплоту. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Такими діями влада планує створити нові вуличні рядові посадки,  також відновити зелені насадження,  відповідно до проектів парків.

«Скажімо, у Стрийському парку ми намагатимемось відновити те, що було створено ще архітектором Рьорінгом, який його запроектував», – розповідає керівник міського управління екології та благоустрою Андрій Галушка.

Читайте також: У Львові посадили «мандруючий» сад. Фото

На це в міському фонді охорони природи цьогоріч передбачено близько 1 млн грн.: по 95 тис грн. – на вуличну висадку у районах Львова, та 500 тис грн. – на висадку в зелених зонах.

Серед основних саджанців – липа, клен, слива Піссарді, граб, горобина, декоративні кущі, туя, сакура, магнолія, акація тощо. Найбільше – 125 дерев та 13 кущів – мають намір висадити в Личаківському районі Львова.

Нагадаємо, цього року також планують упорядкувати територію парку «Левандівське озеро».  

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
22 Серпня, 2016 10:26
dasha Правова допомога: Відповіді на запитання, пов'язані із створенням центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) в об'єднаних територіальних громадах (ОТГ):
[***]://despro.org.ua/upload/medialibrary/Piitannya-vidpovidi-schodo-CNAP-v-OTG.pdf
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!