На палац Любомирських у Львові повернули відреставровані вази

2021 0
На історичну кам’яницю, що розташована на площі Ринок, 10, повернули останні відреставровані елементи фасаду – на дах будинку поставили дві відновлені декоративні вази.

Щоби підняти їх, довелося залучати автомобільну вежу управління надзвичайних ситуацій, пишуть Головні новини Львова.

Цинкові вази стояли на палаці 80 років. За цей час метал окислився, і елементи декору могли просто розвалитись. Реставрація ваз тривала майже рік. Довелось замінити близько тридцяти відсотків металу.

Проект відновлення фінансували спільно міський бюджет та Німецьке товариство GIZ. Раніше тут уже відреставрували металеві балкони та кам’яні фігури, розташовані на даху будинку.

Палац Любомирських – класичний взірець бароко. Будівля займає наріжну ділянку на західній стороні пл. Ринок. Бічним фасадом виходить на вул. Руську, тильним — на вул. Федорова. Збудована у XVII ст, реконструйовану у 1744 та 1760 році. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!