На Пекарській у Львові зріжуть дерева, які перешкоджають велодоріжці

1966 0
Дерева неможливо обійти, і деякі з них мають пошкодження.
Фото: Управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР

Фото: Управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР

У Львові на вулиці Пекарській змушені зрізати три дерева, які перешкоджають велодоріжці, деякі з них у незадовільному стані. Про це пишуть в управлінні екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР.

Читайте також: Після ремонту на вулиці Пекарській у Львові планують висадити понад 50 дерев і майже дві тисячі кущів

Зокрема, планують зрізати липу, яка у задовільному стані, однак має суховерхість та сильно пошкоджене коріння. Обійти її велодоріжкою можливості немає.

Заберуть також гіркокаштан, який у незадовільному стані, однак не є аварійним. Пошкодження стовбуру привело до того, що дерево почало загнивати.

Також зріжуть ясен, який не мав пошкоджень, лише через прокладання мереж та облаштування мощення. Його неможливо обійти, однак в управлінні кажуть, що дерево росте вздовж паркана з палісадником, а по обох сторонах дерев є багато.

«Прийняли важке рішення серед чотирьох дерев, які перешкоджають велодоріжці три забрати, а одне залишити (старий гіркокаштан)», – повідомили в управлінні.

Читайте також: Подвійна шкода. Що не так із деревами, які повалила гроза у парку Франка

Керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова каже, що на відміну від вулиці Бандери, де впало 15 дерев під час буревію, на Пекарській не впало жодного.

«Це насамперед заслуга проектанта, який подумав, як прокласти мережі і будівельної організації, яка працює, як може акуратно», –  зазначила вона.

В управлінні додали, що після реконструкції кількість дерев на вулиці зросте на 20%, порівняно з їх кількістю до реконструкції за рахунок нових посадок, яких буде до 50%.

«Передбачається висадка рожевоквітного каштану і липи. Дискутуємо чи можна буде дозволити собі висадити замість липи буки, зважаючи на ґрунтові умови», – кажуть вони.

Нагадаємо, що після ремонту на вулиці Пекарській у Львові планують висадити понад 50 дерев і майже дві тисячі кущів.

Вулицю Пекарську ремонтує ТзОВ «Вельт Капітал» за 109,4 млн грн. Тут організують велосмугу, велодоріжку та окремі паркувальні лоти. Також планували попередньо висадити чотири десятки дерев. Перед медуніверситетом буде вільний простір – територію між двома корпусами звільнять від паркування. У напрямку руху з автомобілями буде велосмуга, а у протилежному буде велодоріжка. Під час реконструкції також встановлять вуличні меблі – лавки, урни для сміття, вуличні стільці, велопарковки та велостійки. Проєкт розробили ЛКП «Інститут просторового розвитку».

Фото управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!