На передвиборчу агітацію партії на Львівщині витратили 40 мільйонів гривень, – ОПОРА

948 0
Найдорожчими були кампанії у «Європейської Солідарності», «Слуги народу», «Голосу» та Об’єднання «Самопоміч», кажуть в «Опорі».
Фото: Інститут міста

Фото: Інститут міста

14 партій на Львівщині на передвиборчу агітацію витратили 39 792 987 гривень. Однак, реальна сума може бути значно більшою, оскільки ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» подали фінансові звіти в розрізі одного округу, повідомляє Громадянська мережа ОПОРА, проаналізувавши фінансові звіти політичних партій, які отримала у Львівській міській та обласній ТВК, а також знайшла на сайтах політичних сил.

Читайте також: «Качни дільницю і виграй іРhone». Як у Львові політики мобілізують молодіжний електорат

Найдорожчими були кампанії у «Європейської Солідарності», «Слуги народу», «Голосу», Об’єднання «Самопоміч», кажуть в «Опорі».

Рахунок виборчого фонду «Європейської Солідарності» поповнився на 11 521 193,79 грн. З них 10 533 900 грн – кошти місцевої організації політичної партії, 329 365,79 грн – добровільні внески фізичних осіб і 581 219,50 грн – внески кандидатів, включених до виборчого списку кандидатів у депутати від місцевої організації політичної партії.

Рахунок виборчого фонду політичної партії «Слуга народу» поповнився на 6 333 800 грн. Це – власні кошти місцевої організації політичної сили. За публікації на сайтах, газетах, ефіри на радіо, телебаченні, буклети, календарики, зовнішню рекламу та мережі Інтернет «Слуга народу» заплатила 6 332 393,98 грн. З них також 16 500 грн за аудіоролик «Україна – це ти».

Читайте також: Садовий та Синютка змагаються за Львів. Інтерв’ю з обома кандидатами

Партія «Голос» подала до міської ТВК звіт з чергових виборів депутатів Львівської обласної ради. Жодні інші звіти неможливо відшукати й на сайті політичної сили, кажуть в «Опорі». Це означає, що вся кампанія фінансувала з одного виборчого рахунку. На нього надійшло 5 068 936,55 грн. Це – кошти місцевої організації політичної партії. Всю суму партія витратила на білборди, флаєри, листівки, календарі, публікації у газетах, радіо та телевізійні ролики, публікації у соцмережах, оренду залу.

На сайті Об’єднання «Самопоміч» можна знайти фінансовий звіт з чергових виборів депутатів до обласної ради. Кампанія фінансувалася лише за кошти політичної сили. 3 573 612,22 грн партія витратила на рекламу у мережі Інтернет, публікації у газеті, ефірний час на радіо, телебаченні, білборди, сітілайти, банери, буклети, оренду приміщення.

З аналізу фінансових звітів можна зрозуміти, що політичні партії використовували різні форми передвиборної агітації. Якщо витрачені кошти на конкретні пункти витрат перевести у відсотки, то найменше грошей політсили витрачали на рекламу у мережі Інтернет.

Читайте також: Кандидати на посаду голови львівської ОТГ витратили майже 5 мільйонів на виборчі кампанії, – ОПОРА

Нагадаємо, громадська мережа ОПОРА вже зазначала, що кандидати на посаду голови Львівської ОТГ витратили майже 5 мільйонів гривень на свої виборчі кампанії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!