На перехресті Богданівської – Тракт Глинянський планують облаштувати оновлену зупинку

3074 0
Упродовж останніх трьох років стосовно руху на цьому перехресті вносили низку змін.
фото: google maps

фото: google maps

На перехресті вулиць Богданівської – Тракт Глинянський у Львові планують оновити зупинку громадського транспорту, де наразі є лише відповідний знак. Раніше про проблему з зупинкою в себе на Фейсбуку повідомляла Андріана Мальська.

Як повідомив у коментарі Тvoemisto.tv керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, представники управління, поліції разом із депутатами ЛМР уже виїжджали на ділянку та спланували, як її можна зробити зручнішою.

Читайте також: У Львові на території «Ензиму» реконструювали австрійську вежу XIX століття і побудували офіси. Візуалізація

«Упродовж останніх трьох років стосовно руху на цьому перехресті вносили низку змін. У тому числі ми облаштувати цю зупинку. Два тижні тому був виїзд на цю ділянку, де обрали низку заходів, щоби зробити зупинку зручнішою для мешканців. Цим наразі займається Личаківська адміністрація», – каже він у коментарі Tvoemisto.tv.

Що стосується руху на перехресті, то, за словами чиновника, коли закрили вул. Личаківську, була потреба зробити Тракт Глинянський головним. Зараз же доцільніше, аби головною була Богданівська.

«Коли Личаківська відкрита і основний потік з Винників йде по цій вулиці, то більший сенс робити головною вул. Богданівську, бо це чи не єдина можливість об’їзду центру міста на транзиті схід – північ. Цей напрямок є важливим саме для транзиту, щоби зменшувати транспортне навантаження на центр міста», – додає він.

Читайте також: На перехресті Пасічної та Личаківської пропонують збудувати кільце. Схема

Нагадаємо, що Личаківська з’єднує центр Львова з Винниками та є однією з найдовших у місті. Її частину від площі Митної до вулиці Крушельницької відремонтували у 2011 році за 3 млн євро, які надав у кредит ЄБРР. У 2018 році після реконструкції відкрили другу частину вулиці – від Мечнікова до розворотного трамвайного кільця на Пасічній. На вулиці замінили комунікації, мощення та трамвайні колії.

Проєкт реконструкції вулиці виготовили у ТзОВ «Науково-виробниче об’єднання Трансінжиніринг». Ремонт на вулиці розпочали 27 травня 2020 року. Протяжність дороги становить 4 км 100 м. Загальна вартість робіт становить 160,3 млн грн. Вулицю планували відкрити для проїзду 17 листопада того ж року, однак роботи затягнулися через те, що проєктант не передбачив каналізування на частині вулиці і довелося вносити зміни у проєкт. Вулицю на відрізку від «Ензиму» до вул. Букової відкрили наприкінці 2020 року.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!