На перехресті вулиць Сахарова – Вітовського пропонують встановити додаткові знаки

3780 0
У львівській поліції пропонують спростити проїзд одного із найскладніших перехресть вул. Сахарова – Коперника – Нечуя-Левицького – Вітовського – Героїв Майдану встановленням додаткових знаків. У міській Комісії з безпеки дорожнього руху вважають це зайвим.

Львів’яни називають це перехрестя одним із найскладніших у Львові. Водії самі зізнаються, що не завжди орієнтуються, як правильно його проїхати, не порушуючи правил дорожнього руху.

У поліції зазначають, що проблема цього перехрестя в тому, що на всіх прилеглих вулицях немає знаків пріоритету.

«Знаки "Дай дорогу" є, але головна дорога не позначена. Тому саме це перехрестя з відсутніми знаками та при неробочих світлофорах потрібно проїжджати, керуючись правилом правої руки. Потрібно доукомплектувати це перехрестя знаками 2.3 "Головна дорога", щоб водії чітко розуміли черговість проїзду. Але і це не дасть повноцінного ефекту. Вихід тільки один – кільце неправильної форми», – прокоментував Tvoemisto.tv Павло Цабан, заступник командира 2-гої роти 1-го батальйону управління патрульної поліції у місті Львові.

Читайте також: То хто на головній? Як проїхати перехрестя Сахарова-Вітовського. Відео

Натомість секретар Комісії з безпеки дорожнього руху Костянтин Баранюк зазначає, що, відповідно до ДСТУ, якщо головна дорога проходить прямо, то знаки «Головна дорога» можна не встановлювати: «На другорядних вулицях знаки "Дати дорогу" стоять: на вулиці Сахарова, на вулиці Коперника і на вулиці Героїв Майдану. Головною є Вітовського – Нечуя-Левицького. Там є світлофорне регулювання. Потрібно користуватися сигналом світлофора. При повороті наліво пропускати зустрічні автомобілі», – прокоментував він для Tvoemisto.tv.

Нагадаємо, на перехресті Сахарова – Коперника – Нечуя-Левицького – Вітовського – Героїв Майдану хочуть облаштувати кільце з двома смугами.

Підготував Петро Ткачишин


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!